Heren 1 overklast Meerssen

Na vorige week een knappe overwinning behaald te hebben op bezoek in Roermond kwam deze week Meerssen op bezoek. De laatste jaren bleek dit geen lastige ploeg en ook dit seizoen was Rooi heren 1 veel beter: 5-2

Ondanks de zomerse hitte in oktober werd de voorbereiding op deze wedstrijd geconcentreerd afgewerkt. Dit betaalde zich direct uit in de opening van de wedstrijd: na een goede omschakeling belandde de bal bij Wouter Deelen die vanaf de kop van de cirkel de bal binnenschoot en heren 1 al direct op voorsprong zette. Het kwartier dat volgde was Rooi nog enkele malen gevaarlijk, maar werd niet meer gescoord. Met het uitblijven van dat doelpunt leek Meerssen beter in de wedstrijd te komen en kreeg het meer vertrouwen in een goed resultaat. Met opportunistisch spel ging het op zoek naar de gelijkmaker. Het spel werd rommelig en ondanks dat er geen grote kansen werden gecreëerd leek heren 1 toch even uit zijn spel gebracht. Op slag van rust viel dan ook de 1-1 na een scrimmage in de Rooise cirkel.

De boodschap in de rust was duidelijk: het eigen spel spelen en niet meegaan in tempo van de tegenstander. In de tweede helft werd het klasse verschil snel duidelijk gemaakt. Het balbezit was voor Rooi en het spel speelde zich alleen nog af op de helft van de tegenstander. 10 minuten na rust en twee strafcorners van Piet van Eijndhoven later was een veilige marge bereikt: 3-1.

Ook Wouter Deelen (4-1) en Willem van der Heijden (5-1) scoorden nog.
Meerssen zette hierna nog even aan en vond nog eenmaal een gaatje in de Rooise defensie. De eindstand van de wedstrijd was daarmee bereikt en heren 1 nestelt zich met deze overwinning bovenin de ranglijst.