Gevolgen gewijzigde politieke verhoudingen ter discussie

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Nu Peter Verkuijlen besloten heeft om als zelfstandige ”fractie Peter Verkuijlen” door te gaan, is het niet vanzelfsprekend dat het college in dezelfde samenstelling (VVD, Hvr/PvdA en CDA) aan het roer blijft. Het CDA heeft nog maar drie van de oorspronkelijk vijf zetels over, waardoor niet zij maar de VVD de grootste fractie in de raad zijn. “Heeft het college zich die vraag gesteld? En heeft het CDA zichzélf deze vraag gesteld? Zij hebben de heren Kensdell en Verkuijlen immers uit het CDA gezet” stelde Frans van den Boomen (BVT) donderdagavond in de gemeenteraad aan de orde.

Op de eerste vraag liet burgemeester Peter Maas hem weten dat de wethouders dat inderdaad binnen het college naar voren hadden gebracht, wélke wethouder dit gedaan had werd niet duidelijk. Het college vond het in ieder geval geen aanleiding om iets aan het huidige college te veranderen, ook niet in de portefeuilleverdeling.

Het antwoord op de tweede vraag kwam van Sporken. “Dit is een aangelegenheid voor het CDA Rooi en niet voor deze raad. Ze zijn overigens niet uit het CDA gezet, daarvoor zijn wij niet bevoegd. We hebben beiden verzocht om hun zetel beschikbaar te stellen aan het CDA. Maar daar hebben beide heren niet voor gekozen.”