CDA Rooi wil grondprijzen kwart omlaag

Roois nieuws Woningbouw / Sint-Oedenrode
Er moet toch een manier zijn om de woningmarkt los te trekken, dacht het CDA Rooi. Vooral de starters komen niet meer aan de bak, en zoeken hun heil ergens anders. Alsof de vergrijzing in Rooi nog niet snel genoeg gaat.
Verlaag de grondprijzen met 25%, dan komt er misschien beweging in, dachten ze en goten dat idee in een motie. De gemeenteraad had er donderdagavond wel sympathie voor, maar alle fracties vielen er overheen. Je hebt zoveel facetten; waarom juist de grondprijzen? Zo komt het grondbedrijf meteen in de rode cijfers. Het is niet eerlijk naar de eerdere kopers van bouwgrond. Het kopen van een bestaande woning schiet er niks mee op.
De starters zijn een probleem, maar een veel groter probleem zijn de doorstromers, merkte burgemeester Peter Maas bovendien op.
Volgens inbrenger Wiel Sporken (CDA) is in Uden onlangs een vergelijkbare motie van het CDA aangenomen. “Ik daag het college uit om met andere plannen te komen om de woningbouw weer op gang te krijgen. Maar doe het snel” was zijn boodschap. “Niet pas in de komende lente”.
Maas gaf hem weinig hoop: “er moet sowieso nog veel gebeuren voordat de effecten van zo’n maatregel duidelijk zijn.”