Rooise zangeres Marloes Verduin komt met nieuwe single

Roois nieuws Evenementen / Sint-Oedenrode
De Rooise zangeres Marloes Verduin staat op het punt om uit te komen met een nieuwe single. Aanstaande zondag geeft ze een groots optreden in café Van Ouds te Sint-Oedenrode om haar single, ‘Heaven must have sent you’, kracht bij te zetten. Marloes bekend om haar goede zangkwaliteiten. Hoewel ze nog jong is, is ze al zeer ervaren. Sinds kort werkt ze samen met een nieuwe producer en dat werpt duidelijk zijn vruchten af.

Zou je jezelf even willen voorstellen aan de mensen die je nog niet kennen?
“Natuurlijk! Ik ben Marloes Verduin en woonachtig in Sint-Oedenrode. Ik zing al vanaf mijn veertiende jaar. Toen deed ik mee aan mijn eerste talentenjacht. Ik had direct zoveel plezier in het zingen dat ik op mijn zestiende bij een eerste bandje ben gegaan. Nadien zijn er nog verschillende bandjes geweest en dat heb ik jarenlang met alle plezier volgehouden. Daarnaast trad ik nu en dan ook solo op. Ik heb nu besloten om me daar vol op te gaan richten.”

Je gaat een single uitbrengen. Hoe is dat idee ontstaan?
“Per toeval ben ik bij Rob Weststrate in Uden terechtgekomen, muziekliefhebber en technicus geluid. Hij heeft een mini homegeluidsstudio als hobbyist en daar ben ik gaan oefenen en heb ik enkele nummers opgenomen. Omdat ik me er zo op mijn gemak voelde ben ik er blijven plakken. Het klikte goed samen zodat we samen verder werkten aan uitbreiding van een repertoire. Hij is nu mijn begeleider en beschermengel. Dankzij hem ben ik in contact gekomen met de Belg Eddy Bruynseels. Hij is producer, begeleider en tevens muziekadviseur. Eddy heeft reeds jaren ervaring hierin en ontzettend veel inzicht van zaken en is ook nog eens een prettig persoon om mee te werken.”

Heb je met hen de nieuwe single gemaakt?
“Niet helemaal. Samen zijn we aan de nieuwe productie begonnen. De opnames van de huidige single zijn in België gemaakt door collega en vriend van Eddy Bruynseels, Andy Free van Second Beat Productions. Andy is een producer, begeleidend zangcoach, hij maakt arrangementen en is productieleider. We kunnen goed met elkaar vinden, want we begrijpen elkaar. Met zijn vieren is het nog gezelliger! Ik heb in ieder geval de juiste mensen om me heen gevonden en dat is belangrijk.”

Wat ben je voor type zangeres?
“Hoewel mijn nieuwe single het niet doet vermoeden ben ik meer een rockchick. Ik zing veel rock en pop nummers, maar ik heb nog veel meer in mijn mars!”

Hoe valt de single dan te omschrijven?
“De single is lekker pittig. We hebben er voor gekozen om Motown in een nieuwe vorm te gieten. Daar is ‘Heaven must have sent you’ een goed voorbeeld van. Meer zeg ik er niet over. Iedereen die nieuwsgierig is moet aanstaande zondag maar even komen kijken. Daar krijg je zeker geen spijt van!”
Single release Marloes Verduin, zondag 9 oktober vanaf 16.00 uur, Café Van Ouds, Sint-Oedenrode. Meer info: www.marloezzz.nl