Hard werken eindelijk beloond

Nadat de eerste twee wedstrijden van heren 1 teleurstellend in 2-2 eindigden, stond zondag de lastige uitwedstrijd tegen promovendus Concordia op het programma. De ploeg uit Roermond is een geduchte tegenstander en al getipt als favoriet voor de bovenste plaatsen. Een sterke eerste helft van Rooi resulteerde uiteindelijk in een 1-3 overwinning.

Tijdens de aanloop naar zondag werd regelmatig het belang van de wedstrijd benadrukt. Wil Rooi heren 1 bovenin meedoen, zou puntverlies ze op een grote afstand van de koplopers zetten. Tijdens de start van de wedstrijd leek dit tot iedereen goed doorgedrongen. De bal werd in de ploeg gehouden en heren 1 speelde het geliefde combinatiespel. Bij de eerste strafcorner, na 5 minuten spelen, was het ook direct raak. Piet van Eijndhoven pushte via een verdediger van Concordia de 0-1 binnen.

Waar bij het eerste doelpunt nog wat geluk kwam kijken was de tweede poging van Piet onhoudbaar; een kwartier na het eerste doelpunt en wederom na een strafcorner. Ditmaal verdween de bal hard via de binnenkant van de paal achter de keeper: 0-2.

Waar de eerste helft duidelijk voor de Rooise mannen was, werd het spel na rust voornamelijk door Concordia bepaald. Vroeg in de tweede helft viel de 1-2 na zwak uitverdedigen van Rooise zijde. In het vervolg werden er niet veel kansen gecreëerd, maar met veel balbezit werd de verdediging van heren 1 wel onder druk gezet. Op enkele strafcorners na werd de tegenstander echter niet gevaarlijk.

Aan de andere kant had de wedstrijd al beslist kunnen worden door twee grote kansen, maar het vizier stond niet op scherp en de bal vloog tweemaal ver over het doel.

Vijf minuten voor tijd was het toch raak. Na een snelle counter kwam de bal terecht bij Willem van der Heijden, die zich knap vrijspeelde en de bal loepzuiver in de bovenhoek plaatste. Het einde van de wedstrijd kwam heren 1 niet meer in de problemen en werd de wedstrijd goed uitgespeeld.