Afbeelding

RooiseRenners

Roois nieuws Sport
Het einde van het wegseizoen nadert en de eerste veldrit wedstrijden verschijnen op het programma. Enkele Rooise renners hebben de wegfiets al aan de haak gehangen en genieten van een maandje rust. Een aantal wegrenners verlengt met dit mooie weer het seizoen met nog een wedstrijd. Zo stonden er in het Belgische Geel 112 junioren aan de start.

Baronie Breda Classic
In en rondom Breda werd op zondag 18 september de Baronie Breda Classic verreden, een klassieker voor elite en beloften. Acht renners konden hier het peloton voorblijven na 180 kilometer. In het peloton wat reed voor plaats 9 sprintte Roy van Heeswijk naar een 26e plaats .

Harderwijk
In de Harderwijk werd op zaterdag 24 september de eerste veldrit van het Nederlandse veldritseizoen verreden. Roy van Heeswijk werd in de 1e veldrit 20e.

Geel (B)
Op zaterdag 24 september nam Erik Lathouwers deel aan een wedstrijd voor junioren in Geel (B). Erik maakte halfweg de koers deel uit van een kopgroep van 10 renners, maar uiteindelijk werd het toch een massasprint. Na een goed gereden wedstrijd werd Erik 70e.

Kortijs (B) – Hoeselt (B)
Op zaterdag 17 september werd Sander Schuurmans in een junioren wedstrijd in Kortijs (B) 21e. Een dag later in Hoesels (B) werd Sander 27e.

Arcen (NWB)
Op zondag 18 september heeft Maikel de Koning in Arcen een koppeltijdrit gereden samen met Joost Aelmans uit Cuijk rijdend voor wielerclub FCA.
Op het licht glooiende parcours van 25 km lang met een staffe wind gingen zij om 10:33 uur van start. Joost en Maikel konden in het begin een lekker tempo vast houden. Na de twee kleine maar verradelijke klimmetjes kreeg de wind meer vrij spel. Ondanks dat konden zij een mooi tempo blijven rijden. Na het keerpunt was het roeien met de riemen die ze hadden met volle tegen wind. In het laatste deel hadden zij niet veel meer over. Maar ze konden op karakter nog wat versnellen. Uiteindelijk konden zij een tijd noteren van 36 min en 57 sec, iets minder dan 42 km/u gem. en een dikke 2 minuten achter de winnaars. Met deze tijd behaalden zij een 4e plaats. Johan de Beer reed met Carlo Pril een tijd van 36.21 en werd hiermee 2e in de 40+ categorie.