4-2 overwinning Rhode bij Nooit Gedacht

Rhode wist zijn derde wedstrijd tegen Nooit Gedacht uit Geffen met 2-4 te winnen. Ondanks een wat stroeve start was Rhode over de gehele wedstrijd gezien duidelijk de betere ploeg en het was dan ook een verdiende overwinning. Rhode staat nu met 6 punten uit 3 wedstrijden op de vijfde plaats. Langzamerhand lijkt er al wat aftekening te komen. DESO is titelkandidaat nummer 1 en de andere favorieten zijn Berghem Sport, Avanti, Erp en zeker ook nog Prinses Irene.

Het was zondag een prachtige herfstdag en in het begin kwam de wedstrijd wat moeilijk op gang. Nooit Gedacht had minder last van het fraaie weer, het gebruikte de lange bal en was daardoor wat slagvaardiger. Er was een eerste kansje in de 10e minuut en vervolgens werd het in de 15e minuut 1-0. Een vrije trap achterin werd via 2 schijven keurig afgewerkt. Rhode werd toen wakker geschud en voerde de druk via aardige combinaties op. In de 23e minuut leverde een mooie 1-2 combinatie van Tim Stewart en Teun Latijnhouwers de gelijkmaker op. Vlak voor rust (43e minuut) werd het 1-2. Tim Stewart ging naar de achterlijn en zijn voorzet werd opnieuw door Teun Latijnhouwers binnen getikt. In de tweede helft ging Rhode goed door. Al in de 51e minuut werd het 1-3. Tim Stewart werd vastgehouden in het strafschopgebied en Bas van Kuringen had geen moeite met de strafschop. Een paar minuten later was het al weer raak.

Daan van Dinten werd op avontuur gestuurd en hij hield zijn hoofd koel en scoorde beheerst 1-4. Rhode werd daarna wat slordig en balverlies leverde in de 67e minuut een tegentreffer op, 2-4. Nooit Gedacht kreeg daarna, opnieuw door een slordigheid, een nieuwe kans, maar die werd gelukkig niet benut. Rhode kreeg in de 89e minuut een tweede strafschop toen Teun Latijnhouwers werd gevloerd. Teun wilde zelf het vonnis voltrekken, maar de keeper wist dit te voorkomen. De laatste kans, in blessuretijd, was voor Nooit Gedacht, maar deze werd gemist en de marge van 2 bleef op het scorebord. Zondag speelt Rhode de derde uitwedstrijd op rij. Tegenstander is dan Ruwaard uit Oss. Ruwaard is een middenmoter met 4 punten uit 3 wedstrijden. Ook het tweede deed het erg goed, in Someren werd een fraaie 0-3 overwinning binnen gesleept. Voor meer informatie zie ook www.rhode.nl

Programma
Ruwaard-Rhode, 14:30 u; Schijndel 2-Rhode 2, 11 u; Rhode 3-ELI 2, 12 u; Rhode 4-Ollandia 3, 10 u; Rhode 6-Blauw Geel 12 u; Rhode 7-Boerdonk 4, 10 u; Avanti 7-Rhode 8, 10 u; Nijnsel 5-Rhode 9, 10 u; Irene 4-Rhode 10 u; ELI-Dames. 11 u; Veteranen-ELI, zat. 16 u.

Uitslagen
Nooit Gedacht-Rhode, 2-4; Someren 2-Rhode 2, 0-3; Rhode 3-Mariahout 2, 1-5; Erp 4-Rhode 4, 7-2; Volkel 4-Rhode 6, 4-0; Mariahout 5-Rhode 7, 1-1; Rhode 8-Erp 8, 3-3; Rhode 9-Erp 7, 3-0; Rhode 10-Erp 9 7-3.