TTV Attaque.

Roois nieuws Sport
Voor de teams van tafeltennisvereniging Attaque stonden vorige week de eerste wedstrijden van het nieuwe competitiedeel op het programma. Dit seizoen heeft Attaque drie seniorenteams en een jeugdteam in de NTTB - competitie. Daarnaast speelt er ook nog een jeugdteam in de Welpencompetitie.

Attaque 1 speelt evenals vorig jaar dit seizoen weer in de Eerste klasse. Door het vertrek van kopman Marcel Klaver naar Kruiskamp’81 uit Den Bosch is de teamsamenstelling wat gewijzigd. Dit seizoen zal de doelstelling dan ook voornamelijk klasse behoud zijn. De eerste wedstrijd van het seizoen speelde Attaque tegen Elshout. Thuis werd met 5-5 gelijkgespeeld. Een goed resultaat hoewel, gelet op het verloop van de wedstrijd, een overwinning tot de mogelijkheden behoorde. Bram Schepens had met 3 overwinningen een belangrijk aandeel in het gelijke spel. Afgelopen weekend speelde Attaque haar tweede wedstrijd, uit bij JCV. In deze wedstrijd had Attaque niet veel kans. Enkele Co Stamps en Dirk Kastelijn wisten beide 1 wedstrijd te winnen. Er werd daarom met 8-2 verloren.

Attaque staat hiermee voorlopig op een 5de plek. Deze week wordt gespeeld tegen Rotac, de nummer 6 van de ranglijst. Attaque zal in deze wedstrijd moeten proberen de punten te pakken.
Attaque 2 komt, na het kampioenschap van afgelopen jaar, dit seizoen uit in de Derde Klasse. Team 2 leek een stroeve start te kennen doordat de eerste wedstrijd direct met een invaller gespeeld moest worden. Invaller Menno van Os wist echter, evenals kopman Henry van Casteren, 2 wedstrijden te winnen. Doordat ook Edwin Klaver 1 wedstrijd wist te winnen werd de sterke invalbeurt van Menno bekroond met een 5-5 gelijkspel. Team 2 was de tweede speelronde vrij waardoor deze week voor hen pas de tweede wedstrijd op het programma staat.

Attaque 3 speelt dit seizoen Vierder Klasse en wordt met het jaar sterker. De eerste wedstrijd thuis werd met 8-2 gewonnen. Een knappe teamprestatie waarbij Menno van Os 3 wedstrijden won, maar ook Peter Verhagen en Leon Huijberts beide 2 wedstrijden wisten te winnen. Daarnaast werd ook het dubbel gewonnen. De tweede wedstrijd, uit bij mede titelkandidaat Veghel, werd met 5-5 gelijk gespeeld. Opnieuw was Menno van Os met 3 overwinningen de grote man. Door deze twee goede resultaten is team 3 op dit moment lijstaanvoerder. Hopelijk weten ze dit tot het einde van het seizoen vol te houden.
Het jeugdteam van Attaque draaide vorig jaar een goed seizoen in de 4de klasse Junioren. Ondanks dat zij geen kampioen werden promoveerden zij toch naar de 3e klasse Junioren. Vooralsnog lijkt dit iets te hoog gegrepen. Beide competitiewedstrijden gingen met 9-1 verloren. Anne vd Sande en Stefan Kerk wisten allebei 1 keer een wedstrijd te winnen.