MHC Sint-Oedenrode D1

Zondag 25 september stond de uitwedstrijd tegen Tegelen voor de dames van MHC Sint-Oedenrode op het programma. Tegelen staat bekend als een goede en krachtige ploeg, dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en het ging erg gelijk op.

Kansen aan beide kanten, foutjes aan beide kanten. Tegelen kreeg in de eerste twintig minuten maar liefst vier strafcorners, maar door het uitstekende verdedigen van de rooise dames kwam daar geen doelpunt uit. Helaas wist Tegelen kort voor de rust toch tot scoren te komen.

In de rust kregen de dames een flinke peptalk van de coach en gingen weer geconcentreerd en gemotiveerd het veld op. Dit wierp zijn vruchten af, want uit een prima counter was het Iris van de Loo die snel wist te scoren. De rooise dames bleven gefocust en gingen op zoek naar het volgende doelpunt. Er waren verschillende kansen, maar uiteindelijk was het Corinne van Uden die de bal prima achter de keepster wist te werken. De wedstrijd ging vervolgens weer gelijk op en de rooise dames deden niet onder voor de ervaren limburgse ploeg. In de 65e minuut kreeg Tegelen een strafcorner. De bal ging hoog richting goal en werd door een speelster van Tegelen met haar stick boven de schouder de goal in geslagen. Een overtreding dus, maar zelfs na overleg keurden de scheidsrechtesr het doelpunt goed. Eindstand 2-2, en de rooise dames konden met een goed gevoel het veld verlaten.

Volgende week speelt dames 1 de derby Sint-Oedenrode-Hopbel (aanvang 12.45).
We hopen u allen weer langs de lijn te zien!