Ollandia weet de kansen niet te benutten

Roois nieuws Sport
Ollandia heeft afgelopen zondag haar 1ste nederlaag geleden. In vergelijking met de afgelopen weken was er vandaag net dat stukje overtuiging en vertrouwen wat er ontbrak om ook deze wedstrijd in winst om te zetten. In de eerste 30 minuten van de wedstrijd was Ollandia de bovenliggende ploeg en waren mooie kansen voor Stefan Erven en Ramon Frissen om dit overwicht om te zetten in een welverdiende voorsprong.

Maar omdat dit achterwege bleef voelde Keldonk zich steeds meer gesterkt en werden gaandeweg de 1ste helft steeds gevaarlijker. De laatste 15 minuten van de 1ste helft kwamen ze steeds gevaarlijker voor het doel van Ollandia en misten in die fase ook een aantal goede kansen. De 0-0 ruststand was een goede weergave van de 45 minuten die er gespeeld waren.
Na de thee kwamen beide ploegen goed uit de kleedkamers met dat verschil dat Keldonk net iets scherper en feller oogde dan Ollandia. Toch waren de beste kansen voor Ollandia. Stefan Erven kreeg zeker 3 keer uitstekende mogelijkheden om Ollandia op voorsprong te brengen maar steeds was het net niet.. Maar ook Rob van der Heijden en Richard Markus hadden het geluk niet aan hun zijde.

Tussen al deze kansen van Ollandia was ook Keldonk niet ongevaarlijk en kregen zij de nodige kansjes. Goed keeperswerk van Tom Wouters voorkwam regelmatig een achterstand voor Ollandia. Begin je net te denken dat de wedstrijd in een misschien wel terechte 0-0 stand zal eindigen komen die ellendige laatste 10 minuten. Ruud van Driel had de gehele wedstrijd de veelscorende Robin Knapp goed onder controle en toch wist deze “onzichtbare” speler in de laatste fase van de wedstrijd 2 keer op schitterende wijze het Ollandia doel te vinden.

Ondanks dat Ollandia na de 1-0 achterstand nog verwoede pogingen ondernam om tenminste nog 1 punt mee te nemen was het Keldonk die in de 93e minuut de 2-0 op het scorebord bracht. Een verlies, die met de kermis in het vooruitzicht, niet verwacht was maar hopelijk niet te veel invloed zal hebben op het vertrouwen voor de komende weken.