Woon- en energiemarkt

Roois nieuws Woningbouw / Sint-Oedenrode
Op 11 oktober is er in Odendael een grote woon- en energiemarkt voor alle inwoners van Rooi. Daarbij is alles en iedereen die te maken heeft met deze onderwerpen in huis. Aan de woningkant van makelaars tot notaris, van woningbouwvereniging tot projectontwikkelaar, van bank tot verzekeraar. Aan de energiekant nemen lokale ondernemers uit die branche deel, bijvoorbeeld CV- installatiebedrijven. Aan alle doelgroepen is gedacht, zoals senioren. Voor mensen met een beperking is bijvoorbeeld de stichting Labyrint aanwezig.

Bijzondere aandacht gaat uit naar de starters op de woningmarkt. Waarom? “Er is ontzettend veel gebouwd de laatste jaren," aldus wethouder Henriëtte van den Berk. “We willen vraag en aanbod bij elkaar brengen. Om een hypotheek te kunnen nemen hebben de banken de eisen aan het inkomen flink opgeschroefd.”
“De starters stellen tegenwoordig ook hogere eisen,” vult Leo Overmars van woningbouwvereniging Wovesto aan. “Er loopt een onderzoek ‘behoud starters’. Wat willen ze? Wij willen beter bouwen dan het bouwbesluit aangeeft.”

Daarmee is het onderwerp “energie” aangesneden. “Wij leggen de lat hoger. In Boskant worden bij de nieuwbouw 20 woningen voorzien van zonnecollectoren, in de Dille zeven. We streven naar nul- energie- woningen, die hun eigen energie opwekken.”