Afbeelding

Esther de Poorter stopt als directeur Welzijn Salus

Roois nieuws Human Interest
Na ongeveer een half jaar stopt Esther de Poorter met haar functie als directeur van Welzijn Salus. Vanaf 1 oktober legt ze haar taken neer. De oorzaak van het besluit ligt volgens De Poorter aan het feit dat ze twijfelt aan de professionaliteit van het bestuur met het oog op de onzekere toekomst. Het bestuur betreurt het besluit ten zeerste en volgens voorzitter Guus van Heereveld kwam het als een totale verrassing.

“Het is een forse tegenvaller. We hadden dit niet verwacht. Esther gaf aan dat ze andere verwachtingen had van de samenwerking en dat we ons moesten bezinnen op ons functioneren. Aangezien we de wijsheid niet in pacht hebben en we zeer tevreden waren over het functioneren van haar, wilden we dat zeker doen. Kennelijk wilde ze daar niet op wachten. Het komt op een ongunstig moment, want het waait hard in welzijnsland. Hoewel Esther nu stopt, gaan we toch reflecteren. Als we ons kunnen verbeteren, moeten we dat altijd doen!”, geeft van Heerveld weer.

“Het kan absoluut geen verrassing zijn”, aldus de Poorter. “In juni heb ik al aangegeven waar mijn knelpunten lagen en daar wilde ik graag over praten, maar die kans is er aar mijn mening onvoldoende geweest. Ik stel nu eenmaal hoge eisen aan mezelf en aan Salus. Vooral voor de tijden die komen gaan, moet er een professioneel bestuur staan. Het zegt echter niets over de inzet. Integendeel, ieder bestuurslid werkt met hard en ziel voor Salus. We gaan dan ook zeker niet met ruzie uit elkaar. Ik ben nu eenmaal ongeduldig van karakter. Dat is iets wat ik mezelf kan aanrekenen.”
Het bestuur heeft ideeën over de opvolging, maar kan daar nog niet concreet in zijn. Volgens de voorzitter behoort een tijdelijke oplossing tot de mogelijkheden.