Afbeelding

SKOSO TRAKTEERT PERSONEEL EN VRIJWILLIGERS OP VOORSTELLING “DROOMHUIS”

Roois nieuws Onderwijs / Sint-Oedenrode
In het kader van goed personeelsbeleid heeft SKOSO aan de 140 personeelsleden van de stichting een kaartje aangeboden om op zondagavond 25 september a.s. de voorstelling ”Droomhuis” van het Theaterkoor te bezoeken.

SKOSO kent een laag ziekteverzuim dat met gemiddeld 2½ % ver onder het landelijk gemiddelde van 6% ligt. Dat levert de stichting jaarlijks een financieel voordeel op in het kader van de bonus/malusregeling die van toepassing is voor het basisonderwijs bij het verrekenen van de vervangingskosten bij het Vervangingsfonds.

Deze middelen worden meteen weer ingezet voor het voeren van een goed personeelsbeleid dat gericht is op de preventie van ziekteverzuim. Dat komt tot uitdrukking in preventieve coaching, trainingen en intervisie voor (startende) leerkrachten en leeftijdsfasegericht personeelsbeleid, o.a. voor senioren. Maar ook een gezamenlijk uitje behoort tot goed personeelsbeleid. Dit jaar is de keuze gevallen op de voorstelling “Droomhuis” van het Theaterkoor. In feite sluit deze keuze ook aan bij het cultuurbeleid dat op de scholen wordt gevoerd en waarbij er nauw wordt samengewerkt met culturele instellingen in Sint-Oedenrode.

Daarnaast heeft SKOSO deze gelegenheid aangegrepen om ook de vele vrijwilligers die actief zijn op de scholen eens extra in het zonnetje te zetten. Ouders die participeren in ouderraden, medezeggenschapsraden, ouders die de tussenschoolse opvang verzorgen, maar ook opa’s die de tuinen bij de scholen onderhouden, hebben van SKOSO een kaartje aangeboden gekregen.

Ruim 250 toeschouwers zullen zondagavond namens SKOSO de tribunes van het speciale theater aan de Liempdseweg bevolken, om deze schitterende Rooise theaterproductie, waarin ook een aantal ouders, leerkrachten en kinderen van de scholen een rol spelen, te bewonderen.