Moeizaam gelijkspel Boskant

Boskant heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen EVVC uit Vinkel. Een goede weerspiegeling van de verhoudingen binnen het veld.

Boskant heeft aan de lastige uitwedstrijd tegen EVVC uit Vinkel één punt overgehouden. Lange tijd zag het er echter naar uit dat de volle winst mee naar Boskant zou gaan. De 0-1 voorsprong die in de 13e minuut tot stand kwam na een fraaie aanval over rechts en een al even fraaie knal van Ron van Uden kon door de thuisclub namelijk pas ver in de 2e helft worden weggewerkt.

Het was een wedstrijd waarin veel inzet en een hoog tempo heersten over technisch hoogstaand voetbal. Dat leverde beide ploegen in de 1e helft enkele kansen op waarvan er door Boskant dus één werd verzilverd. Die voorsprong was wel verdiend omdat Boskant in de beginfase de iets betere ploeg was. In de 32e minuut kreeg Vinkel aanvoerder Roel van der Heijden overigens een levensgrote kans op de gelijkmaker. Na een goede aanval over rechts verscheen hij vrij voor Boskant doelman Erwin Brouwers, maar z’n inzet was een metertje te ver naar rechts gemikt.

De thuisclub zette na rust nog een tandje bij waardoor de verdediging van Boskant onder zware druk kwam staan. Dat leverde ook een aantal fraaie kansen op voor de thuisclub. In de 3oe minuut leek de gelijkmaker te vallen, maar een op maat terug gelegde bal werd knullig gemist. Met momenten kon Boskant zich onttrekken aan de druk. In de 37e minuut leverde zo’n moment bijna nog een doelpunt op, maar de kopbal van Maikel Merks miste de juiste richting. In de 38e minuut kroop Boskant door het oog van de naald toen een van richting veranderd schot van Ron van den Berg via de binnenkant van de paal eenvoudig kon worden opgeraapt door Erwin. Toch kreeg de thuisclub loon naar werken. In de 40e minuut werd een corner in een mêlee van springende spelers tegen de touwen gewerkt. Nauwkeurige analyse gaf aan dat de schouder van Rene van Santvoort verantwoordelijk was voor het laatste zetje, zodat de gelijkmaker op zijn naam kon worden bijgeschreven.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het Osse CITO, door velen vooraf gezien als één van de titelkandidaten. De uitdaging is duidelijk: om aansluiting te houden met de top, zullen de punten in Boskant moeten blijven! Meer info over voetbalvereniging Boskant vindt u op de Boskant site: www.vvBoskant.nl

Uitslagen senioren
EVVC 1-Boskant 1 1-1, DAW 2-Boskant 2 0-0, Boskant 3-Blauw Geel 10 5-0, WHV 3-Boskant 4 2-4, Boskant 5-Blauw Geel 17 0-8, Boskant 6-WHV 6 1-1, Handel Da1-Boskant Da1 4-0.

Programma zondag 25 september
Boskant 1-Cito 1 14.30 u., Boskant 2-Blauw Geel 4 11.00 u., ASV 4-Boskant 3 10.00 u., Avanti 8-Boskant 5 10.00 u., SCMH 5-Boskant 6 10.00 u., Boskant Da1-Fiducia Da1 10.00 u.

V.V. Boskant jeugd

Uitslagen jeugd
Blauw Geel A3–Boskant 1-0; Boskant B1–Venhorst B1 8-2; Boskant C1–ASV ’33 C1 1-12; Venhorst D1G-Boskant D1 16-2; Boskant D2–WEC D2G 1 - 3; Boskant E1–VOW E1 0-6 ; DVG E3G-Boskant E2 0-2; Sparta ‘F3-Boskant F1 14 - 0