Theater ‘Droomhuis’ van Theaterkoor Rooi nadert voltooiing

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Het theater dat Theaterkoor Rooi speciaal voor de musical ‘Droomhuis’ aan het bouwen is, nadert zijn voltooiiing. De bedrijfshal en kas van Boomkwekerij vd Hurk in Sint-Oedenrode ondergaan een ware gedaantewisseling om straks meer dan 400 bezoekers per voorstelling te kunnen ontvangen.

De hal wordt omgebouwd tot compleet theater, met tribune, podium, orkestbak en vooral veel licht en geluid. De kas wordt omgebouwd naar een gezellig theatercafé annex restaurant. Over 4 dagen is het al zover: dan gaat ‘Droomhuis’ in première.

De nieuwe musical is in alle opzichten grootser dan de vorige productie ‘Afri-Kaas’: de groep is voor de gelegenheid uitgebreid met 17 kinderen tussen de 8 en 14 jaar die allemaal meezingen en -dansen. Sommigen hebben ook spreektekst in het stuk. Verder is het orkest uitgebreid naar 40 muzikanten en wordt de show maar liefst 8 keer uitgevoerd: op vrijdag 23, zaterdag 24, zondag 25 en vrijdag 30 september en op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De kaartverkoop loopt zeer voorspoedig, maar voor de zondagmiddagvoorstellingen zijn nog aardig wat kaartjes te koop.

Vele handen maken licht werk

Mari van Nunen van NLG Productions uit Zijtaart is verantwoordelijk voor alle licht en geluid voor ‘Droomhuis’. Hij vindt het een enorme eer om ook voor deze show van Theaterkoor Rooi de techniek te verzorgen en is al weken bezig met voorbereiden en inrichten van de theaterzaal. Ook de koordeelnemers, hun partners, vrienden en bekenden hebben er massaal hun schouders onder gezet. Met z’n allen zorgen ze ervoor dat de bezoekers straks in een echt theater naar de musical kunnen kijken. Productieleider Anky de Zeeuw is enorm verheugd met de bereidwillige inzet van deze grote groep mensen: “Zonder hun inzet hadden we deze klus nooit kunnen klaren. En daarbij zijn we erg blij met de medewerking van Eric vd Hurk, de eigenaar van de Boomkwekerij. Niets is teveel, hij wil overal graag over meedenken en oplossingen zijn dan snel gevonden. En dat geldt ook voor Mari van Nunen. Ook die heeft een tomeloze inzet en dat is erg fijn samenwerken.”



De opbouw in beeld

Van de opbouwactiviteiten is een serie foto’s gemaakt die een mooi beeld geeft van wat er nodig is om van een Boomkwekerij een heus theater te maken. Klik http://jalbum.net/a/1044991/ voor een fotoimpressie van de totstandkoming van het theater van ‘Droomhuis’.



Verhaal ‘Droomhuis’ voor alle leeftijden

Na 'Feest' en 'Afri-Kaas' brengt Theaterkoor Rooi met 'Droomhuis' opnieuw een zelfgeschreven musical vol prachtige zang en spetterende dans. Het is een musical voor jong en oud met een verhaal over ambities, dromen en idealen. Over dilemma’s tussen mensen en dieren, natuur en politiek, roem en vergetelheid en individualisme en groepsgevoel. Het is een verhaal over locale en (inter-)nationale thema’s, over de comeback van Isadora Paradijsvogel, de morele worsteling van de burgemeester, de tweestrijd met haar dochter en de strijd om het behoud van het Grote Dierenbos. Een spannend verhaal met veel humor en een dikke knipoog naar de Fabeltjeskrant.



Theaterkoor Rooi

Theaterkoor Rooi is opgericht in 2006. De groep heeft als doel het publiek steeds te verrassen met prachtige zang, oogstrelende shows en sprankelende optredens. De eerste productie 'Feest!' van november 2007 was meteen een groot succes en ook de tweede musical 'Afri-Kaas' zorgde in oktober 2009 voor volle zalen. Het koor bestaat uit zo'n 50 zangers en zangeressen, afkomstig uit Sint-Oedenrode en omgeving. Meer informatie over het theaterkoor en ‘Droomhuis’: www.theaterkoorrooi.nl