Lezing Yvonne Kroonenberg in kasteel Henkenshage

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Yvonne Kroonenberg (1950) is een Nederlandse schrijfster en columniste. In 1981 begon zij columns te schrijven voor kranten en tijdschriften. Niet veel later besloot zij zich geheel aan het schrijven te gaan wijden.

Yvonne Kroonenberg schrijft boeken over de liefde en alles wat er verkeerd kan gaan tussen mannen en vrouwen. Ze schrijft boeken voor volwassenen en voor kinderen. In haar boeken voor kinderen toont Kroonenberg haar grote liefde voor paarden en in haar boeken voor volwassenen toont ze zich op ludieke wijze een voorvechtster van het feminisme. Zij heeft met haar kernachtige uitspraken al heel wat stof doen opwaaien. Iedereen kent bijvoorbeeld de gevleugelde uitspraak ‘alles went, behalve een vent’.

Het nieuwste boek van Yvonne Kroonenberg heet De familieblues. Zij beschrijft daarin op ludieke wijze de verhoudingen binnen families. Je familie kies je niet uit. Je hoort erbij of je dat leuk vindt of niet. In dit vrolijke boek legt ze onder andere uit waarom broers niet op elkaar willen lijken en zussen wel.

De lezing is op dinsdag 4 oktober en vindt plaats in kasteel Henkenshage en wordt georganiseerd door bibliotheek De Meierij, boekhandel ’t Paperas en het Roois Kultuur Kontakt. De toegangsprijs is € 7.50, inclusief een consumptie. Voor jongeren met een leerlingen- of studentenpas geldt een toegangsprijs van € 3.50, inclusief een consumptie. Kaartenverkoop bij boekhandel ‘t Paperas, de bibliotheek en aan de zaal. Leden van de bibliotheek krijgen € 1.00 korting als zij een kaartje in de bibliotheek kopen. De organisatie wil u nog wijzen op de zeer aantrekkelijke abonnementen voor de literaire avonden. Voor € 40.00 kunt u met een introducé vier lezingen en het literaire concert bezoeken.