Logo mooirooi.nl
Op de koffie bij...

Pan en Cook 1 jaar open, tijd om eens op de koffie te gaan.

Vandaag ben ik op weg naar iets waar ik als kind al gek op was….een pannenkoekhuis. Als je bij binnenkomst alleen al die heerlijke lucht rook van versgebakken pannenkoeken was het feest al bijna compleet, en dan moest de pannenkoek nog komen.

Ik loop binnen in het prachtig verbouwde restaurant Pan & Cook. Vol verbazing kijk ik om me heen, hier is hard nagedacht over de inrichting, wat een schitterende uitstraling. Op 19 december a.s. is het alweer een jaar geleden dat het geopend werd.  Ik heb een afspraak met Edwin Gordijn die daar samen met zijn vrouw Karin en Jan van Bommel dit bijzondere restaurant runt. Edwin is nog even bezig, maar Karin heeft de koffie al klaar. Vol enthousiasme begint ze te vertellen hoe ze er toe gekomen zijn om hier in dit pand, waar vroeger Glaudemans gezeten heeft met een eetgelegenheid en daarna accountantskantoor van de Ven, een Pannenkoek restaurant te beginnen.

Intussen is ook Edwin aangeschoven, hij zegt dat hij niet veel tijd heeft, druk, druk, druk, en dat hij zo weer weg moet en dat Karin mij alles wel uit zal leggen. De bedoeling was eigenlijk, zo vertelt Karin verder, om hier een evenementengelegenheid van te maken. Maar toen de interieurontwerper kwam kijken raadde hij Karin en Edwin aan om hier een pannenkoekhuis te beginnen, dit was bij uitstek een geschikt pand hiervoor.Al luisterend kom ik er achter dat ze het nu toch eigenlijk een beetje hebben kunnen combineren, want hier, bij Pan & Cook is bijna alles mogelijk.

Natuurlijk gaat het in de eerste plaats om de pannenkoeken waarin ze tientallen variaties hebben. Maar stel nou dat je met je hele familie of met je bedrijf daar gaat eten en er zou iemand bij zijn die, wat ik me nauwelijks kan voorstellen, niet van pannenkoeken houdt, dan is er geen man overboord want pannenkoekenbakker Jan van Bommel is van alle markten thuis en zet u, als u dat wilt, binnen de kortste keren een lekkere biefstuk of varkenshaasje met friet voor, geen enkel probleem. Jan is een allround kok met heel veel ervaring. 

Ook feesten en partijen behoren tot de vele mogelijkheden van Karin en Edwin. Bruiloft of vergadering? Ook geen probleem. Binnenkort hebben ze een trouwpartij, en Karin heeft voor die bijzondere gelegenheid speciaal een rode loper aangeschaft, want, zegt ze, dat moet de mooiste dag van hun leven worden. Misschien hebt u thuis iets te vieren , maar lukt het uzelf niet om hapjes te maken of hebt u er geen tijd voor, maak maar even een afspraak met Karin en u zult verbaasd staan over wat er allemaal kan, tot het leveren van tafels en stoelen aan toe.

Als ik tijdens het boeiende verhaal van Karin naar rechts kijk, zie ik het prachtige overdekte buitenterras, ik waan me even in het buitenland werkelijk prachtig. Intussen is Edwin weer vertrokken, want die moet weer naar Eerde. Daar hebben ze afgelopen mei café restaurantcatering “De Driesprong” overgenomen.

Ik laat me de koffie goed smaken, hij is ook erg lekker. Zo lekker zelfs dat ene “Kees” elke dag op dezelfde tijd aan hetzelfde tafeltje zij kopje koffie komt drinken en zijn krantje komt lezen. Want, zegt Kees, jullie hebben de lekkerste Expresso koffie van heel Rooi en omstreken”. Vol trots vertelt Karin over een wat ouder echtpaar dat heel vroeger elkaar in ditzelfde pand hebben leren kennen, maar toen nog Glaudemans heette. Ze komen nu naar Pan & Cook om herinneringen op te halen.

Over hun opvolging hoeven Karin en Edwin zich voorlopig nog geen zorgen te maken. Hoewel ze zelf nog lang niet aan de tht-datum zijn, is dochtertje Dieke al volop bezig om het vak te leren. Ze krijgt elke week kookles van Jan. Het belangrijkste in een pannenkoekenrestaurant, zegt Karin nog even, is de stabiliteit van de smaak en de kwaliteit van de pannenkoek. Als je een bepaalde pannenkoek lekker vindt, en je komt 6 weken later weer zo’n zelfde pannenkoek eten, moet hij precies hetzelfde smaken, en dat doen ze dan ook. Al met al, zeer de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan Pan & Cook, enne…. als je er dan toch bent, bestel dan eens zo’n lekkere pannenkoek, het is alsof er een engeltje over je tong fietst.

Ik moet weer gaan, Karin moet tussendoor nog even de kleine van school op gaan halen. Een druk leven, dat wel, maar ontzettend mooi om te doen zegt ze. Als ik weer buiten sta bedenk ik zo dat 100 uur in de week werken toch wel erg veel is….

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!