Dankzij attente buren wist de politie de inbrekers snel aan te houden
Dankzij attente buren wist de politie de inbrekers snel aan te houden

Oplettende buren betrappen inbrekers bij ICTeam

112 112 berichten

Sint-Oedenrode – Dankzij oplettende buren en scherpe camerabeelden zijn de inbrekers die afgelopen nacht hun slag wilden slaan bij ICTeam aan het Kofferen snel in de boeien geslagen.

Rond vier uur in de vroege ochtend werd een aantal bewoners van het kofferen gewekt door glasgerinkel. Vanaf zijn balkon zag de buurman van ICTeam dat inbrekers vanuit de winkel computers in een auto laadden. De man bedacht zich geen moment en belde direct 112 en vertelde de politie dat de inbrekers met een grijze auto richting Best vertrokken. Al halverwege Best wist de politie de inbrekers te achterhalen. Ondanks dat de boeven het stopteken van de politie negeerden, eindigde hun rit op de A2 met lekke banden. Ook de vlucht te voet via een weiland bracht de criminelen niet ver, omdat de politie hen met de hulp van speurhonden snel wist te achterhalen.

Ontkennen had voor de boeven geen zin. De combinatie van de gestolen computers in de vluchtauto en de haarscherpe camerabeelden van het net nieuw geïnstalleerde beveiligingssysteem van ICTeam maakten het bewijs voor de politie compleet.