Bedrijvengids

Werotax Taxibedrijf

 

Werotax: van vier naar honderdtwintig wielen

Hadden Ad en Riek van de Wetering ooit verwacht dat hun zaak dertig jaar zou bestaan? En dan ook nog uit zou groeien tot een grote speler in deze regio? Davina kan daar antwoord op geven. 'De dochter van…' is vanaf haar twaalfde betrokken en zwaait nu al enige jaren de scepter. Inmiddels runt ze het bedrijf met een compagnon: Tom de Gooijer. Afgelopen zondag vierde het bedrijf een bescheiden feestje met een Drive through voor de chauffeurs. Werotax bereikte op die dag officieel de mijlpaal van dertig jaar.

 

We spreken Tom en Davina in het ruime en strakke bedrijfspand aan de Vresselseweg, op de grens van Son en Breugel en Sint-Oedenrode. "Ik weet nog goed hoe het allemaal begon aan de Dommelstraat", vertelt Davina. "In het begin werkten mijn ouders naast het taxibedrijf er nog bij. Langzaam groeide het bedrijf. Ik stapte op een rustig rijdende trein, maar inmiddels dendert hij flink door. De laatste vijf jaren zijn we aardig gegroeid." Buiten de uiterst moeilijke coronaperiode om natuurlijk. Een onzekere tijd die ook nu nog zijn weerslag heeft. Toch zijn Davina, Tom en hun team inventief geweest. Er is een sterke koeriersdienst opgezet en ook frisdranktaxi.nl blijkt iedere dag een slimme zet.

 

Davina en Tom vullen elkaar goed aan. "We hebben aan één woord genoeg. Sterker nog, we hebben dezelfde visie én dezelfde vechtlust. Dat is afgelopen jaar wel duidelijk geworden", licht de eigenaresse toe. Werotax heeft 49 chauffeurs rondrijden en is daarmee een (middel)groot taxibedrijf. Ziekenvervoer is de grootste tak van sport. Het taxibedrijf rijdt voor alle zorgverzekeraars. Komend jaar is er een mooie samenwerking met VGZ in de regio Eindhoven en Meierijstad van kracht. Davina: "Daar zijn we erg trots op!" Het wordt weer drukker en daarom zoeken ze bij Werotax nog altijd nieuwe chauffeurs.

 

Werotax doet echter heel veel meer. Wie een blik werpt op de website www.werotax.nl zal dat beamen. Maar ook de mensen die met ze van doen hebben en dat zijn er duizenden. Zo zie je maar weer wat je in dertig jaar kunt bereiken. Een ontwikkeling van vier naar honderdtwintig wielen. "we willen dan ook iedereen bedanken voor het vertrouwen dat we de afgelopen dertig jaar hebben mogen ontvangen", besluit Davina.

Contactgegevens

Werotax Taxibedrijf

Vresselseweg 58

5491PD Sint-Oedenrode

Tel 0499-471471