Suzanna Jansen
Suzanna Jansen Foto: Mark Uyl

Lezing schrijfster Suzanna Jansen

vrijdag 23 februari 2024 20:00 tot 22:00

Vrijdag 23 februari 2024, 20.00 uur, in de Knoptoren te Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE   Op uitnodiging van het Roois Kultuur Kontakt geeft Suzanna Jansen, schrijfster en journaliste een lezing in de Knoptoren.

Journaliste en schrijfster Suzanna Jansen (Amsterdam, 1964) was al eerder in Sint-Oedenrode vanwege haar bekroonde boek Het Pauperparadijs. In 2022 verscheen het vervolg van deze familiegeschiedenis De omwenteling of de eeuw van de vrouw. Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt ze hoe vrouwen leefden binnen de marges  van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoe de strijd verliep om te worden behandeld als gewoon mens. Gaandeweg ontdekt haar moeder dat ze ook mag verlangen naar een ander leven. De langzame maar niet te stoppen emancipatie van de vrouw krijgt hier een heel persoonlijk gezicht. Suzanna Jansen onderzoekt het verleden omdat ze het heden wil begrijpen. Het gaat haar om gewone mensenlevens en hoe grote maatschappelijke ontwikkelingen daarop ingrijpen.

Kaartjes

De lezing van Suzanna Jansen is op vrijdag 23 februari in De Knoptoren te Sint-Oedenrode, aanvang 20.00 uur. Kaartjes à € 12,50 kunt u kopen via de website rooiskultuurkontakt.nl. Kaartjes aan de kassa kunnen alleen met pinbetaling worden voldaan.