Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Goede Doelen Week 2023

zondag 9 april 2023 8:00 tot donderdag 13 april 20:00

Sint-Oedenrode - Nog maar enkele maanden te gaan en dan staat het weer te gebeuren: de Goede Doelen Week in Sint-Oedenrode. De collecte zal volgend jaar worden gehouden van 9 tot 22 april. De organisatie hoopt dan nog meer geld op te halen dan de €54.000 van dit jaar. Dat gaat natuurlijk nooit vanzelf en het vraagt nogal wat voorbereidende werkzaamheden van het bestuur. Voldoen ze aan de wet- en regelgeving? Is de begroting op orde, klopt het financieel jaarverslag en kunnen ze deze verantwoorden? Zijn alle looproutes nog up tot date? Hebben ze voldoende spandoeken en collecte emmers, maar bovenal …. Hebben ze voldoende vrijwilligers en met name collectanten?

Het bestuur van de GDW heeft haar eerste overleg inmiddels achter de rug, ter voorbereiding op deze nieuwe collecteweek. Zij heeft bijna alle zaken goed op orde en krijgt daarbij hulp vanuit verschillende hoeken en vele vrijwilligers. Ze kunnen dit namelijk niet alleen! Zo is Marco Rief van ‘Van Kruisdijk Notarissen’ in Schijndel, het bestuur erg behulpzaam geweest. Vanwege de veranderde wetgeving moesten de statuten worden aangepast en dit is door het notariskantoor kosteloos geregeld. Op bijgevoegde foto zetten kandidaat notaris Marco Rief en Ad de Gouw namens de Stichting Goede Doelen Week Sint-Oedenrode, hun handtekening onder de aangepaste statuten.
Vrijwilligers en collectanten... dat vormt nog wel een fikse uitdaging komend jaar. Want zoals het er nu naar uitziet hebben ze in april nog een behoorlijk tekort aan collectanten, voor verschillende looproutes en wijken. Daarom deze oproep van de GWD: meld je aan als collectant. Met een paar uurtjes wandelen in je eigen buurt kun je al ‘een goede daad verrichten’ en echt iets bijdragen aan de GDW. Houdt u van schrijven of praktische zaken regelen, dan is uw hulp in de taakgroep ‘Logistiek’ of de taakgroep ‘PR en Communicatie’ heel erg welkom.

U kunt zich aanmelden via onze website www.goededoelenweeksintoedenrode.nl of met een e-mail naar vrijwilliger@goededoelenweeksintoedenrode.nl. Met uw hulp, en samen met anderen, naar een mooie opbrengst in 2023!