Afbeelding
Foto: Jelmer de Haas

Lezing Mariken Heitman

vrijdag 3 februari 2023 20:00 t/m 22:00

Op 3 februari in De Knoptoren, georganiseerd door het RKK:

Lezing van Mariken Heitman. Zij studeerde biologie in Utrecht. Ze schrijft verhalen en romans en werkt daarnaast als tuinder en docent.

Haar debuutroman, De Wateraap, verscheen in 2019. In 2021 verscheen haar tweede roman, Wormmaan, waarvoor zij in mei 2022 de Libris Literatuur Prijs ontving. De roman getuigt van ‘een groot intellect en literair meesterschap’, aldus de jury.

Zowel in Wateraap als in Wormmaan speelt het personage Elke een hoofdrol. In Wormmaan is zij een ‘zaadveredelaar’, iemand die bestaande zaadrassen kruist zodat er nieuwe kunnen ontstaan. Zo werkt zij aan de ultieme pompoen. Elke is daarnaast een denker en worstelt met haar identiteit.

Tickets voor de lezing kunt u bestellen via de website www.rooiskultuurkontakt.nl