Afbeelding
Foto: Jeanne Soetens

Filmavond Heem-Natuurgroep door Mark Kapteijns

woensdag 25 januari 2023 20:00 t/m 22:00

Filmavond door Mark Kapteijns bij de Heem-natuurgroep.  

25 jan. 2023 20.00 uur. Zaal Maas en Dieze, Odendael. Sint-Oedenrode

-Landgoed De Langakkers. 2020 Duur film 30 min.

De Langakkers is sinds 2003 een landgoed volgens de Natuurschoonwet. Voorheen was het een agrarisch bedrijf, dat in bezit was en is van de familie Winters. In de jaren 90 heeft Roel Winters besloten zijn agrarisch werkzaamheden voor een deel stop te zetten en zijn landbouwgrond te extensiveren en gedeeltelijk om te zetten tot nieuwe natuur

 -Landschapsbeheer: Samenwerken voor een natuurrijker Brabant. 2020 Duur film 40 min. 

 ‘Landschapsbeheer, samenwerken voor een natuurrijk Brabant’ bevat weer schitterende natuuropnamen: Buitelende kieviten, nieuwsgierige steenuilen en de geheimzinnige patrijs. Maar niet alleen deze beelden maken de film boeiend, er is ook een hoofdrol voor vrijwilligers, boeren en erfeigenaren . Zij zorgen samen met het Coördinatiepunt Landschapsbeheer voor een natuurrijker en mooier Brabants landschap. In deze documentairefilm wordt hun verhaal, met successen en soms ook tegenslagen, verteld. ‘Landschapsbeheer, samenwerken voor een natuurrijk Brabant’ is een inspirerende film waarin de kwetsbaarheid van de natuur zichtbaar wordt. Het is een mooie ode aan het werk dat al ruim 40 jaar lang verzet wordt in het agrarisch cultuurlandschap van Brabant.

Niet-leden van de Heemkundekring betalen 2 euro. Aanmelden hoeft niet.