Nederland, Eindhoven 19 november 2020 schrijver en columnist Henk van Straten. Foto: Bianca Sistermans
Nederland, Eindhoven 19 november 2020 schrijver en columnist Henk van Straten. Foto: Bianca Sistermans Foto: Bianca Sistermans

Lezing Henk van Straten

vrijdag 13 januari 2023 20:00 t/m 22:00

Het Roois Kultuur Kontakt verzorgt een lezing in De Knoptoren van:

Henk van Straten (1980) is een Nederlandse schrijver, journalist en columnist.

In 2015 verschijnt ‘Bidden en vallen’ dat hij echt als zijn debuutroman beschouwt. De vorige romans beschouwt hij als troep. In 2017 komt ‘Wij zeggen hier niet halfbroer’ uit : memoires over zijn jeugd, bekroond tot Beste Boek voor Jongeren.

‘Berichten uit het tussenhuisje’ uit 2018 verhaalt over zijn scheiding. Als Brabants equivalent van het Boekenweekgeschenk verschijnt in 2019 ‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’ , een thriller die als ‘Kwaad bloed’ herverschijnt en die het eerste deel is van een thematische trilogie over ‘de echte dan wel ingebeelde val van de witte man’. In 2020 verschijnt het tweede deel: ‘Ernest Hemingway is gecanceld.’