Hambrug
Hambrug Foto: Adri Frigge / Ineke Bekkers

Meet & Greet met Adri Frigge

woensdag 28 september 2022 15:00 t/m 17:15

‘Rooise juweeltjes, die zijn er meer dan genoeg.’ Ik hoor het kunstenaar Adri Frigge zeggen. Hij kan het echt wel weten. Hij woont er tenslotte al vijftig jaar. Met zijn fijne lijntjes en penseelstreken maakt hij van Rooise onderwerpen ware kunst. Herkenbare Rooise gebouwen en landschappen zijn het onderwerp van de expositie die nu al enkele weken te zien is in Mariendael ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag. Roois Kultuur Kontakt vond dit een prima moment om nog eens de aandacht te vestigen op het kleurrijke en fijne werk van de kunstenaar. En zeker ook voor de kunst van het weglaten die Adri uitermate goed beheerst. Minder vertelt soms meer.

Op woensdag 28 september is het tijd voor een uitgebreide persoonlijke ontmoeting. Adri komt om 14 uur naar de Martinuskerk in het centrum die speciaal voor deze gelegenheid open is. Daar is het grote schilderij te zien, Adri Frigge zijn interpretatie van ‘Het laatste avondmaal’ dat hij enige tijd geleden heeft aangeboden aan de kerk. Het werk staat voor verbinding. De pastoor was verguld met dit bijzondere geschenk. Adri komt vertellen over het ontstaan en de achtergrond van dit kunstwerk. Mooi om hem in zijn eigen woorden te horen vertellen over zo’n schilderij van formaat.Vervolgens worden de belangstellenden om 15 uur verwacht in Mariendael, voor een kopje koffie of thee, uitleg over de veelal nieuwe werken die daar te zien zijn en voor een vragenronde. Adri Frigge en de cultuurcommissie van Senior-Rooi en Roois Kultuur Kontakt nodigen je van harte uit voor deze bijzondere middag. Deelname is gratis.

Locatie