16e OLAT Adventure Store Tocht

zondag 25 september 2022 8:00 t/m 17:00

Op deze zondag kun je 10-15-20-30-40 km wandelen vanuit  tijdens de 16e OLAT Adventure Store Wandeltocht georganiseerd.  De organisatie is in handen van Wandelsportvereniging OLAT. De start is bij Adventure Store, Kastanjehoutstraat 3, 5706 XX  Helmond. 

De wandelroutes gaan van Mierlo-Hout richting Nuenen, Gerwen, Lieshout en Stiphout. Hierbij maakt de 10 km kennis met Brandevoort en het Coovelse Bos. Onderweg komen ze langs een wagenrust van OLAT.

Het Coovelsbos is een loofbosgebiedje dat zich bevindt tussen Mierlo-Hout en de wijk Brandevoort. Het bos ligt aan de Schootense Loop, een zijriviertje van de Goorloop op vochtige en relatief vruchtbare grond. Het bestaat voor een deel uit populierenaanplant en voor een deel uit ouder berken-eikenbos met ook aanplant van Amerikaanse eik. Doordat het bos nauwelijks wordt onderhouden ligt er veel dood hout en zijn er ook weinig paden. De spoorlijn, de aanleg van bedrijventerreinen en vooral de aanleg van de wijk Brandevoort en de bijbehorende infrastructuur hebben het Coovelsbos en de aangrenzende weilanden tot een geïsoleerde enclave van kleinschalig landschap gemaakt.

De 15-20-30-40 km komt over de Papenvoortse Heide bij Nuenen en de 20-30-40 km doet ook de Geeneindse Heide aan bij Stiphout. Hier treffen ze een eerste wagenrust van OLAT.

Voor 20-30-40 km is er een caférust bij Café De Stam in Gerwen.  De 30 km wandelt verder rond Stiphout en doet, evenals de 40 km, de Waranda aan. Hier wacht een 2e caférust.

De Warande is een voormalig natuurgebied en jachtterrein in het westen van Helmond dat tegenwoordig een openbaar wandel- en recreatiepark is.

Na de caférust gaat het richting eindpunt. Ook zij doen he Coovelse Bos aan en treffen op circa 5 km het einde hun tweede OLAT wagenrust. Op het terras bij Adventure Store kan men nog even nagenieten. Hier kan men kan men ook gebruik maken van de gratis APK keuring van je wandelschoenen.

Alle consumpties op de OLAT wagenrusten zijn inbegrepen bij het inschrijfgeld. Na afloop krijg je een wandelboeksticker en  stempel voor in je wandelboekje.

De hele route wordt uitgepijld en je krijgt een routebeschrijving mee.

Locatie