38e OLAT Wandeldagen
38e OLAT Wandeldagen Foto: OLAT

38e OLAT Wandeldagen

vrijdag 5 augustus 2022 7:00 t/m zondag 7 augustus 12:00

38e OLAT Wandeldagen op 5-6-7 augustus

Voor de thuisblijvers organiseert Wandelsportvereniging OLAT al weer voor de 38e keer de OLAT  Wandeldagen vanuit Sint-Oedenrode. Dit 3-daags wandelevenement gaat hoofdzakelijk over onverharde paden. De routebouwers hebben drie prachtige wandelroutes uitgezet in het mooie meanderende Dommeldal, door bossen, langs akkers en weilanden en door het fraaie populierenlandschap waar deze streek om bekend is. Behalve een variatie aan landschappen, zijn ook historische plekken in de routes verwerkt en er is aandacht voor cultuur. Op vrijdag, zaterdag en zondag voeren de wandelroutes afwisselend in de richting van Lieshout, Wijbosch en Olland. De startplaats is bij velen bekend: Natuurpoort De Vresselse Hut, Vresselseweg 33, 5491 PA  Sint-Oedenrode. Je stapt hier direct midden in de natuur. Dagelijks kun je starten op 5 afstanden: 15, 20, 30 en 40 én een gezinswandeling van 10 km. Dus haal de wandelschoenen maar snel tevoorschijn. Starten kan al vanaf 07:00 uur. Onderweg richt OLAT wagenrusten in en er zijn ook caférusten. Nadere informatie over starttijden, inschrijfgelden e.d. vind je op https://www.olat.nl/olat-wandeldagen . Ook is hier een uitgebreide voorbeschouwing te vinden. 

 Vrijdag 5 augustus: richting Lieshout en Beek en Donk Een deels nieuwe route! De routebouwers van vandaag zijn op verkenning geweest in de richting van Beek en Donk en zagen mogelijkheden om hier een erg mooie route samen te stellen. De wandelaars komen, afhankelijk van de te wandelen afstand, door het Vressels Bos, het Geregt en Lijnt. Ook wandelen we een stuk langs de Zuid-Willemsvaart en de Donkervoortse Loop. We doen verder Keelgras, Haverven en het Heikantsven aan, alsmede de Mosbulten en visvijver Vossenkuil. 

Zaterdag 6 augustus: richting Wijbosch Vandaag start de route met een ander mooi stuk van het Vressels Bos. Verder wandelen we langs de Moerkuilen en Beekse Waterloop, door het langgerekte bos- en duingebied Eerdse Bergen, langs de Biezenloop en door het Wijboschbroek. We leggen aan bij de Schaapskooi en gaan daarna richting Vlagheide en Landgoed De Rijt. Verderop terug door het Dommeldal en langs de Hazenputten. 

Zondag 7 augustus: richting Olland Ook vandaag weer een ander stuk van het Vressels Bos, langs het vennencomplex De Oude Putten en Hazenputten. Verderop de Moerkuilen en Dommelbeemden. We pikken het nieuwe wandelpad onder de A50 mee en langs de Dommel wandelen we zo het centrum van Sint-Oedenrode in.  Via de ecologische verbindingszone Dotterbloem door naar park Kienehoef. Door landelijk gebied gaan we richting Olland en nemen een stukje Geelders mee. Rust bij ‘Sien Pein’ en via De Maai en Dommeloevers door naar Diependaal. We keren terug langs de Dommeloevers tussen Nijnsel en Son.