Afbeelding
Foto: Stagiar DMRK

Natuurwandeling Espendonk e.o.

zondag 26 juni 2022 9:00 t/m 12:00

Op zondag 26 juni houdt de Heem-natuurgroep Sint-Oedenrode een wandeling in de Espendonk en omgeving. Espendonk bestaat uit een oud cultuur landschap met een prachtige oude boerderij Ten Espelaar. Op deze plaats stond in 1535 al een hoeve. De huidige hoeve is gebouwd in 1863. 

In 2020 heeft ARK natuurontwikkeling ruim 4 hectare landbouwgrond aan de Espendonk kunnen kopen. Zij zijn bezig met de oorspronkelijke, rijke bosstructuur te herstellen en het gebied verder in te richten zodat het straks een ecologische verbinding kan vormen tussen Dommeldal, Scheeken en Diependaal waar veel planten en dieren van zullen profiteren. De Heem-natuurgroep zoekt met iedereen die interesse heeft naar mooie planten, vogels maar vooral insecten want daar is het nu de tijd voor.

De wandeling start om 9 uur bij de ingang van Rioolwaterzuivering Sint-Oedenrode Boskantseweg 76. Iedereen is vrij om kosteloos mee te wandelen. 

Locatie