Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Koningsschieten Meierijstad

zaterdag 11 juni 2022 13:00 t/m 17:00

In 2022 op 11 juni gaan de 4 gilden uit Meierijstad in Sint-Oedenrode weer schieten om de gildekoning van Meierijstad. Dat zijn de gilden uit Erp, Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. Het schieten gebeurt met een kruisboog op een gipsen vogel, die geplaatst is op een schutsboom (van 12,5 m) hoog voorzien van een pijlenvanger. Er zijn eerst twee voorronden waarin de gildebroeders en gildezusters zich kunnen kwalificeren. In de eindronde is gildebroeder of gildezuster die het laatste stukje van de vogel naar beneden schiet voor één jaar gildekoning van Meierijstad. Alleen gildeleden van de 4 genoemde gilden kunnen deelnemen. Het koningsschieten begint om 13.00 uur op het gildeterrein Ollandseweg 123 in Sint-Oedenrode.

Locatie