Wie mag dit jaar de ezel zijn?
Wie mag dit jaar de ezel zijn? Foto:

Levende kerststal

zaterdag 24 december 2022 19:00 tot 20:30

Olland - De levende kerststal in Olland mag weer plaatsvinden. Dat gezellige samenzijn hebben de mensen de afgelopen twee jaar moeten missen in het kerkdorp.

Op kerstavond 24 december van 19.00 tot 20.30 uur bevolken Maria en Jozef met kindje Jezus, de engel, de herders, drie koningen, een echte ezel en een kalf de kerststal. Een grote, helder verlichte kerstster zal je leiden naar de stal op het Dorpsplein. Het kerstverhaal wordt verteld en nagespeeld en er wordt muziek gemaakt. Je zult hartelijk worden ontvangen met warme chocomel of een glaasje glühwein rond de brandende vuurkorven.

Als je op 24 december laat in de middag in Olland bent, loop je zelfs de kans Jozef en Maria tegen het lijf te lopen, die samen met hun ezeltje op zoek zijn naar een slaapplaats voor de nacht, ook zullen zij enkele oudere mensen een presentje brengen.
Op het Dorpsplein in Olland is de kerststal met beelden te bezichtigen van 10 december tot en met 6 januari. Er is een mogelijkheid om een kaarsje aan te steken. De opbrengst daarvan wordt gebruikt voor de instandhouding van de kerststal.