Rien Bekkers (l) stelt in 2019 een kletser voor.
Rien Bekkers (l) stelt in 2019 een kletser voor. Foto: jos van nunen

Wannuh Klets

zaterdag 17 december 2022 19:00

Olland - TADAA!, Roodkapje, De skonste baby van Brabant, Kleermaker Frits Rits, De Kleinzoon en Dans A3, het dansmarieke met ballen. Deze bonte verzameling komt zaterdag 17 december naar De Loop’r voor een grandioze editie van Wannuh Klets.

Ooit gestart ter ere van het tonpratersjubileum van Rien Bekkers is Wannuh Klets uitgegroeid tot een van de best bezette tonpratersavonden in de regio. Dit is vooral te danken aan de goede connecties en het scouting talent van Rien Bekkers. Hierdoor weet Wannuh Klets zich ieder jaar weer verzekerd van een perfecte line-up van artiesten.

Voor de 2022 editie is het dringen geblazen met de topartiesten van het Zuid-Nederlands tonpraatpodium. Door de bekende pandemieperikelen hebben we deze avonden in 2020 en 2021 moeten missen en staan de artiesten dan ook te trappelen om weer het podium van De Loop’r te mogen bestijgen. Het gemis van de afgelopen jaren wordt nu ruimschoots goedgemaakt met optredens van liefst twee Tonpraatkampioenen. Nulander Dirk Kouwenberg treedt op met zijn kampioensbuut Roodkapje en Theo Nellen uit Heide-Venray en Groot-Limburgs Kampioen, gaat zijn Limburgs dialect wat aanpassen aan het Brabants gehoor met zijn creatie Frits Rits, kleermaker van de high society. De voorverkoop start a.s. zaterdag 19 november van 10 tot 12 uur in De Loop’r. Voor de overgebleven plaatsen kan men ook daarna nog terecht aan de bar bij De Loop’r of via e-mail. Groepen worden verzocht gezamenlijk in te kopen, want er wordt gewerkt met genummerde zitplaatsen. Hierdoor hoef je niet ’s ochtend vroeg op te staan om alvast een handdoek op je plek te leggen maar ben je verzekerd van je stoel!