Afbeelding
Foto: Bij Kato Outdoor Cooking

Outdoor Cooking

zondag 27 november 2022 10:00 t/m 15:00

Een unieke gelegenheid om als individu, samen als duo of als groep een gezellige dag te hebben en heerlijk bezig te zijn met het maken en genieten van heerlijk eten.

Bij deze dag gaan we met streekproducten 14 heerlijke gerechten maken zoals verschillende soorten broden met onder andere vleesvulling, banket (appeltaart cake etc) en bierstoofpot met heerlijk varkensvlees van ons Berkhout Varken.

We bereiden deze gerechten op houtvuur/gloeiende briketten in gietijzeren pannen zoals Dutch Oven, Broodpan, Muffinpan en skillet.

Ook maken we heerlijke gerechten in de Hongaarse Bograc’s (ook wel heksenketel genoemd).

Je krijgt uitgebreid uitleg over de werking van de pannen en de warmtebronnen.

Als alle gerechten klaar zijn sluiten we deze dag af met een gezamenlijk diner, waarbij we gaan genieten van al het lekkers wat we hebben gemaakt.

Tussen het koken door nemen we je ook graag nog even mee naar de zichtstallen zodat je ziet en meer leert over ons Berkhout Varken. 

Programma:12.00 uur ontvangst met koffie/thee met een broodje.12.30 uur start buiten koken17.30 uur gezamenlijk dineren

Na het diner gaan we alle spullen schoonmaken en onderhouden en krijg je uitleg over het specifieke onderhoud van de pannen.

Tip: Zorg voor warme kleding en houd rekening dat kleding vies kan worden en naar rook gaat ruiken.