Afbeelding
Foto: Anja van Wijngaarden

Lezing Annejet van der Zijl

vrijdag 25 november 2022 20:00 t/m 22:00

Schrijfster Annejet van der Zijl vertelt over haar meest recente boek, Fortuna’s Kinderen. Het beschrijft de geschiedenis van twee generaties gelukzoekers, een trans-Atlantische familiekroniek die de 19de en een deel van de 20ste eeuw beslaat. Centraal staat de geschiedenis van een Nederlandse ondernemersfamilie die zakendoet in Amerika en te maken krijgt met onder meer slavernij en racisme. 

Van der Zijl laat in dit boek zien hoe Amerika zichzelf met lef en ondernemerszin, maar ook met grof geweld heeft uitgevonden. Steden als San Francisco werden in een paar jaar uit de grond gestampt. Zij beschrijft de Burgeroorlog, de afschaffing van de slavernij, de goldrush en de beurskrach van 1929. 

Locatie