31e Boeken en platenbeurs
31e Boeken en platenbeurs Foto:

31e Boeken en platenbeurs

zaterdag 8 oktober 2022 10:00 t/m zondag 9 oktober 16:00

31e Boeken- en Platenbeurs Sint Oedenrode

Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2022 wordt de jaarlijkse Boeken- en Platenbeurs in Sint Oedenrode georganiseerd. 

Ook dit jaar is de Stichting Behoud Martinuskerk verantwoordelijk voor de organisatie van alweer de 31e boeken- en platenbeurs.  Net als vorig jaar wordt de beurs gehouden in de grote hallen van manege ‘de Pijnhorst’, gelegen in de Bremhorst in Sint Oedenrode. Op de beursdagen is iedereen vanaf 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom. 

 

Het aanbod op de beurs is groot. Meer dan 50.000 boeken in alle mogelijke genres en uitstekende staat worden tegen zeer billijke prijzen en goed gesorteerd aangeboden. Veel aandacht is er voor de categorie ‘specials’. Dit zijn bijzondere en kostbare boeken vanwege hun inhoud, leeftijd of uitvoeringDaarnaast zijn er duizenden langspeelplaten, cd’s en dvd’s en afspeelapparatuur te koop. 

 

De jaarlijkse boeken- en platenbeurs is een niet meer weg te denken evenement in Sint Oednrode. De beurs is in 1992 ontstaan als een actie om geld in te zamelen voor de restauratie van de H.Martinuskerk  in Sint Oedenrode. De restauratie van de kerk is uitgevoerd maar het onderhoud van de kerk blijft. Met een deel van de opbrengst van de jaarlijkse boekenbeurs worden de zorgen voor het parochiebestuur een stuk kleiner.

 

Alle boeken en platen worden met name aangeboden door particulieren. Een verhuizing, een stevige opruimbeurt of het uitruimen van een huis zorgen er voor dat veel boeken, langspeelplaten, cd’s en dvd’s en afspeelapparatuur hun weg vinden naar de beurs. De organisatie van de beurs is daarom in staat om veel uitgebreide boekencollecties over alle mogelijke onderwerpen aan te bieden. Hetzelfde geldt ook voor de cd’s en platen. Daarnaast heel veel puzzels en gezelschapspellen. Veel vrijwilligers zijn bijna dagelijks bezig om het grote aanbod van boeken, platen, cd’s, dvd’s en afspeelapparatuur   te sorteren op kwaliteit, titel en populariteit. Zo gaan duizenden boeken en platen gaan door de handen van deze vrijwilligers. Daarmee ontstaat een aanbod wat kwalitatief en kwantitatief kan concurreren met de andere grote boekenbeurzen in Nederland. Ieder jaar opnieuw weten veel mensen uit heel Nederland de weg naar de boekenbeurs te vinden. Aangetrokken door de kwaliteit van het aanbod krijgen boeken en platen weer een tweede leven in een andere boekenkast of platenkoffer.  

 

Op zaterdag is de beurs open van 10.00 tot 17.00 en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag gaat vanaf 14.00 uur alles weg met 50% korting. De entree is voor volwassenen € 2. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer informatie: www.boeken-en-platenbeurs.nl