Afbeelding
Foto: Gerdien Wolthaus Paauw en Visited

Torenconcert Flor de Amor

zondag 2 oktober 2022 11:30 t/m 13:00

Drie stralende vrouwen en één bijzondere man die het podium betreden. Zij laten Argentijnse tango’s, Cubaanse bolero’s en eigen Spaanstalige liederen klinken in heerlijke arrangementen, spontane improvisaties en overtuigende vocalen. Een flinke dosis humor en levendigheid wordt afgewisseld met liederen van ontroerende eenvoud. Maar wanneer de dames van Flor de Amor los gaan in opzwepend wordende ritmes en veranderen in ontembare podiumbeesten moet de enige heer in het gezelschap dit lijdzaam aanzien totdat hij besluit de andere kant van zichzelf in de strijd te gooien.

In dit Torenconcert speelt Flor de Amor het programma ”La Ultima Roca” - De laatste rots.

Zoals in al de jaren van haar bestaan verloochent Flor de Amor haar Latijns-Amerikaanse karakter niet. In La Ultima Roca zijn teksten en composities van eigen hand, gedreven door levenservaring en vakmanschap. De stem van Sandra Coelers dringt door tot in het wezen van de dingen, zuiver, helder, lenig en warm. Als gitarist is zij drager van de liedkunst en hofleverancier van de composities. Marjolein van Kempen blaast met haar klankimprovisaties op de dwarsfluit het zoete imago van dit instrument omver. Uit haar alt- en basfluit blaast zij sensuele en mysterieuze klanken. Als enige man in het midden, of hij nu de accordeon of de mandola bespeelt, Fried Manders trekt argeloos volle maan en sterren uit de hemel. Marlon van Mook is als contrabassist het zonnige vuurpaard. Zij stuwt de bandleden voort als een stoomlocomotief om even later in de rustgevende laagte van haar spel tot ontspanning te komen.

Het concert vindt plaats op zondag 2 oktober in De Knoptoren in Sint-Oedenrode, 11.30 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 12,50 en toegangskaarten dienen te worden gereserveerd via de website www.rooiskultuurkontakt.nl. Voor meer informatie, mail muziek@rooiskultuurkontakt.nl