• Alles
  • (36)
    Evenement
  • (1)
    Inloop-Opendag

Oktoberfest

zondag 29 september 13:00 uur

Foto:

Sint-Oedenrode - Maar liefst vijf jaar lang was Oktoberfissa voor alle jongeren in en rondom Sint-Oedenrode een groot succes. De Beergarten in Duitse sferen zal ook de komende jaren blijven, maar dan met een verandering van koers. Oktoberfissa wordt Oktoberfest, een Duits dorpsfeest voor alle leeftijden.

Het is toch zonde als alleen de jeugd kan genieten van een heus Oktoberfest? Daar willen ook de volwassenen een graantje van meepikken! Een rit naar München, op zoek naar lange tafels grote pullen bier en Deutsche Schlagermusik hoeft niet meer ondernomen te worden. Dit jaar kan je het Oktoberfest gewoon vieren in het eigen 'Sankt-Oedenrode'. De gehele line-up wordt iets volwassener. Dat wil niet zeggen dat de jeugd het niet meer naar haar zin zal hebben, want de vertrouwde DJ's bemachtigen wederom hun plekje op het podium. Zij zullen echter worden aangevuld met artiesten die een ander repertoire hebben. Een repertoire dat voor alle leeftijden interessant is. De organisatie richt zich meer op het organiseren van een waar dorpsfeest en gezien de reputatie van deze club gaat dat zeker lukken!

Van Oktoberfissa naar Oktoberfest

Bij een nieuw dorpsfeest hoort ook een nieuwe naam. Oktoberfest is inmiddels allang niet meer uitsluitend populair in Duitsland. Over de gehele wereld wordt het feest gevierd, maar vooral in Nederland is het populair. De rij met dorpen die een eigen Oktoberfest heeft, blijft groeien. Daar mag Sint-Oedenrode uiteraard niet op ontbreken en daarom wordt Rooi er vanaf dit jaar met trots aan toegevoegd. Ook onder de niets verhullende naam Oktoberfest. Van de jongere variant Oktoberfissa wordt afscheid genomen, maar de geweldige herinneringen zullen blijven.

De organisatie heeft artiesten geboekt zoals Immer Hansi, een heuse biercantus (wat echt uniek is zoals de jongeren in Sint-Oedenrode al vele jaren hebben gemerkt), Bart und Alex, Dj Pilskraft, Ad Fisch en nog veel meer. Voor de enthousiastelingen wordt er zelfs een heuse bierpongwedstrijd georganiseerd in Duits thema. Zo zal er in pullen gegooid moeten worden i.p.v. glazen. Dat is beter te raken. Altijd makkelijk als je al wat biertjes op hebt!

Oktoberfest Rooi zal dit jaar plaatsvinden op 27, 28 & 29 oktober en zal plaatsvinden in de extra grote feesttent in het Dommelpark. Voor een geweldige aankleding wordt gezorgd, maar uiteraard ben je welkom in je lederhose of dirndl! De dagkaarten kosten €10,- en een weekendkaart kost €15,- Te koop bij Amigo's & Amiga's, Café de Kroeg, Café 't Stroatje & Switch Fashion.
deel deze activiteit