• Alles
  • (33)
    Evenement
  • (1)
    Inloop-Opendag

De Rooise Kwis

zaterdag 2 november 18:00 uur

Foto: Hans van den WIjngaard

Sint-Oedenrode - Er kan weer ingeschreven worden voor, alweer de zevende editie van, De Rooise Kwis. Vorig jaar wist "Mi veul vijven en zessen" De Rooise Kwis te winnen, welke teams strijden dit jaar op 2 november mee voor de hoofdprijzen?

Nieuwe datum en nieuw klassement voor "kleine teams"

De Rooise Kwis zal dit jaar wat eerder in het jaar plaatsvinden, namelijk op zaterdag 2 november. Op veler verzoek wat verder weg van vakanties, feestdagen, enz. De prijsuitreiking is op 14 november. Naast een gewijzigde datum is er nog een nieuwtje; de organisatie zag de laatste jaren de teams almaar groter worden, op zich hartstikke mooi, hoe meer zielen hoe meer vreugd...en waarschijnlijk meer punten! Maar deze ontwikkeling heeft ook een keerzijde namelijk dat teams die niet verder komen dan pakweg 10 personen afgeschrikt worden om mee te doen aangezien ze toch niet op kunnen boksen tegen de grote teams van soms wel 30 of 40 personen. Deze ontwikkeling zien meerdere dorpskwissen. Eén van de allereerste dorpskwissen, De Bergse Kwis, bedacht hier een mooie oplossing voor; een aparte ranglijst voor kleinere teams: het doorzettersklassement. In het kader van "beter goed gejat, dan slecht verzonnen" gaan we dit voor De Rooise Kwis ook als pilot invoeren.

Doorzettersklassement

Deelnemers aan het doorzettersklassement mogen (en moeten) drie categorieën wegstrepen. Alleen de geheime opdracht mag niet weggestreept worden. Het doel van de introductie van het doorzettersklassement is de kleinere teams een avondvullend programma te bieden, zonder dat dit ten koste gaat van de sfeer en het resultaat.

Wanneer is het verstandig om je in te schrijven voor het doorzettersklassement? Teams van vijftien mensen of meer en teams die de afgelopen jaren de top 50 van het algemeen klassement hebben bestormd, raden wij aan om zich niet in te schrijven voor het doorzettersklassement. Heb je minder dan vijftien mensen in je team of heeft jouw team de afgelopen jaren de top 50 nooit gehaald? Dan kan het een goede keuze zijn om met het doorzettersklassement mee te doen. Of dat zo is, hangt van je team af. Elk team heeft de vrijheid om voor zichzelf af te wegen op welke manier het team het meeste plezier en de grootste uitdaging beleeft aan De Rooise Kwis.

Er wordt niet gecontroleerd of grote teams aan het doorzettersklassement deelnemen. De Rooise Kwis is een evenement waarin de eer van de familie, straat, buurtvereniging of vriendengroep centraal staat. Natuurlijk is winst in het algeheel klassement het meest eervol, maar het doorzettersklassement is een mooi alternatief voor de kleinere teams. De Rooise Kwis moet voor iedereen een toegankelijk evenement zijn. Teams kunnen tot de start van De Rooise Kwis aangeven of ze deelnemen aan het algeheel klassement of voor het doorzettersklassement gaan.

Format

De opzet van de quiz zal verder niet veel afwijken van voorgaande jaren. Op 2 november kunnen om 18:00uur de quizboekjes opgehaald worden bij Zalencentrum De Beurs waarna direct de race tegen de klok zal starten. Op een zelf ingericht "hoofdkwartier" is het dan zaak om zo goed mogelijk de vragen te beantwoorden. Hierbij mogen alle middelen ingezet worden. Naast het invullen van de vragen komen zijn er ook diverse "externe opdrachten". De inhoud hiervan blijft uiteraard een groot geheim. Om klokslag 23:00uur moeten alle quizboekjes weer ingeleverd zijn.

Inschrijven

Via de website van De Rooise Kwis (www.derooisekwis.nl) kan er worden ingeschreven. Om in te kunnen schrijven dient een teamnaam en een "Roois goed doel" te worden gekozen waarvoor er gespeeld wordt. Het winnende team wint namelijk een mooi geldbedrag voor hun doel naar keuze. Er is geen limiet aan het aantal teams of het aantal deelnemers in een team. Via De MooiRooiKrant, www.derooisekwis.nl en de facebookpagina van de Rooise Kwis blijf je op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen. Schrijf jouw team in en laat de voorpret maar beginnen!


deel deze activiteit