• Alles
  • (35)
    Evenement

Finale Catan september

vrijdag 9 oktober 19:00 uur

Foto:

Sint-Oedenrode - Het was een amusante avond van de Catan Club Meierij op de Markt van Rooi afgelopen vrijdag. Daar werden weer de finalerondes voor de periodetitel gespeeld voor het bordspel Kolonisten van Catan. Deze keer voor de maand augustus 2020. De kwart- en halve finales vonden nog plaats op het oergezellige terras van Oud Rooij. Daarna startte het hoofdgerecht: de finale midden op de kiosk.

Te midden van een fanatiek publiek wat bemoedigende aanwijzingen gaf rond de kiosk op 1,5 meter, speelden Marjan Kandelaars, Martijn van de Weterings, Ed Sabel en Johan Klokgieters tegen elkaar. Laatstgenoemde had zich in carnavalstenue uitgedost en kwam tevens met een mascotte aanlopen. Helaas mocht dit niet baten. Johan werd laatste, maar kreeg wel de lachers op de hand en dat was méér waard.
Terwijl Martijn in de felle strijd meermaals riep dat hij Ed wel zou helpen aan een overwinning, een duidelijke afleidingstactiek om zelf de glorie te kunnen pakken, bleef Marjan onverstoorbaar doorspelen. Ze legde tot verbijstering van het toegestroomd publiek de langste route, ten koste van Ed. Daarmee pakte ze het tiende punt en zo haar eerste periodetitel.

Eén voordeel hebben ze: de online competitie van september draait alweer als een tierelier waarbij de potjes 'revanche' ze alweer om de oren vliegen. De volledige uitslag van de finalerondes augustus 2020: 1. Marjan Kandelaars uit Zijtaart: 5 punten 2. Martijn van de Wetering uit Zijtaart: 3 punten 3. Ed Sabel uit Sint-Oedenrode: 2 punten 4. Johan Klokgieters: 1 punt De halve finalisten kregen een half puntje in de strijd voor het kampioenschap. Op vrijdagavond 9 oktober speelt Catan Club Meierij weer de finalerondes op de Rooise Markt: tussen 19 en 22 uur. We zijn nu al benieuwd naar de uitdossing van Johan.deel deze activiteit