Logo mooirooi.nl
 • Alles
 • (6)
  Theater
 • (4)
  Muziek
 • (2)
  Film
 • (83)
  Evenement
 • (3)
  Sport
 • (3)
  Natuur
 • (28)
  Overig
 • (7)
  Bijeenkomst
 • (11)
  Cursus-Workshop

Brabantse Hengstenshow

zaterdag 30 maart 19:00 t/m 22:00 uur

Foto:

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 30 maart 2019 van 19.00 tot 22.00 uur wordt voor de 18de keer de grote Brabantse Hengstenshow gehouden. Voor het eerst gebeurt dat in het "paardendorp" bij uitstek, Sint Oedenrode. Eerdere edities werden gehouden in Breda (1x), Hoeven(11 x) en Liessel (7x). Vorige jaren was deze Hengstenshow een groot succes door publiek, entourage en hengsten. Ook dit jaar worden er weer vijftig hengsten verwacht in manege de Pijnhorst.

Onder de hengsten maken een keur aan toppers en kampioenen hun opwachting. Doel is de merriehouders de gelegenheid te bieden een passende hengst te vinden als partner voor hun merrie voor het fokseizoen 2019.

Dit jaar staat in het teken van de koudbloeds en meer in het bijzonder van 'big meets small'. Dat wil zeggen dat de trekpaarden, al snel goed voor zo'n 1000 kg en stokmaat van 1.75m samen met de Shetlanders in de minimaat van ca. 100kg en een meter minder (75 cm) samen het leeuwendeel uitmaken van deze Hengstenshow. Over de avond komen er vier groepen Shetlanders met in totaal maar liefst ruim dertig Shetlandhengsten in alle kleuren en maten, waarbij een aantal kampioenen en veel kleur- en maatvariatie. De show wordt om19 uur exact geopend door top ponyamazone Nicole Kimenai uit Dongen die op de bekende top New Forest hengst Tongerenhofs Aramis, waarmee ze op het hoogste niveau wedstrijden rijdt, trakteert op een kür op muziek. Daarna komen de vijftig hengsten in zeven groepen voorbij. Naast de vier Shetlandgroepen komen er twee groepen met diverse rassen. In de eerste van die twee groepen verschijnt een top internationale springhengst, een haflinger en drie rijponyhengsten. In de tweede gemengde groep zien we trekpaarden van 1.75m en een net goedgekeurde mini appaloosa almede nog en dressuur en springhengst. Een van de hoogtepunten van de avond vormt onder meer het verjaardagsfeestje van Matadhor van de Bouwhoeve. Deze in Nederland geboren, maar in België actieve kampioen trekpaardhengst, wordt op de hengstenshow tien jaar. Voor zijn verjaardagsfeestje heeft hij zijn goedgekeurde zonen uitgenodigd. Dat wordt een imposant showblok. Want "de Matadhor", zoals hij genoemd wordt, is de meest invloedrijke hengst uit de trekpaardengeschiedenis van Nederland en België. Nog nooit wist een hengst op zo'n jonge leeftijd al zo'n indrukwekkende rij goedgekeurde zonen te geven, waarbij ook nog eens diverse kampioenen.

Uiteraard wordt gezorgd voor een perfecte ingerichte accommodatie en catering. Muziek ontbreekt zeker niet naast het nodige DJ werk om de hengsten optimaal te laten uitkomen. Tevens is er een loterij met schitterende prijzen. De entree is ook nog eens gratis. Voor meer informatie: Ruud van Raak: 06-12778167/ruud67@ziggo. Of Mariette van de Wetering, 06-106117596


deel deze activiteit