• Alles
  • (27)
    Evenement

Boeken- en platenbeurs

zaterdag 11 september 8:00 t/m zondag 12 september 17:00 uur

Foto: Jos van Nunen

Sint-Oedenrode - Voor het eerst wordt de boeken- en platenbeurs dit jaar niet in de winter maar in de zomer georganiseerd. Ook anders is de locatie waar de beurs plaats vindt. Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 vindt de 30e Boeken- en platenbeurs plaats in Manege de Pijnhorst. 

Al bijna 30 jaar lang wordt de jaarlijkse boeken- en platenbeurs in Sint-Oedenrode georganiseerd door de stichting Behoud Martinuskerk. De opbrengsten van deze beurs worden gebruikt voor de financiële ondersteuning van het onderhoud en daarmee het behoud van Martinuskerk in Sint-Oedenrode. Het parochiebestuur heeft al vele malen een bijdrage ontvangen waarmee noodzakelijk onderhoud werd bekostigd. Ook werd het carillon in de toren van de kerk door de stichting betaald en geschonken aan de kerk. De stichting “Behoud Martinuskerk” is in 1990 ontstaan bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het kerkgebouw. De Martinuskerk is in 1915 gereed gekomen onder architectuur van Van Aalst. De kerk was na 75 jaren hard aan restauratie toe. Mede daarom werd de stichting Restauratie Martinuskerk opgericht. Nadat de restauratie was gerealiseerd, waaraan de stichting toen met allerlei acties Fl. 500.000,– had kunnen bijdragen, werd deze omgedoopt tot Behoud Martinuskerk.

De Boeken- en platenbeurs werd tot nu toe ieder jaar gehouden in het laatste weekend van februari. Gemiddeld zo’n 1200 mensen uit alle windstreken en delen van Nederland bezoeken jaarlijks de beurs. Zij kunnen kiezen uit een heel gevarieerd assortiment van zo’n 50 duizend geselecteerde boeken. Veel belangstelling krijgt de categorie ‘specials’. Dit zijn bijzondere en kostbare boeken vanwege hun inhoud, leeftijd of uitvoering. Naast de enorme hoeveelheid boeken worden ook vele LP’s, CD’s en DVD’s aangeboden. Om een dergelijk assortiment van boeken, lp’s, cd’s en dvd’s aan te kunnen bieden is het hele jaar door een grote groep vrijwilligers bijna dagelijks bezig met het sorteren, rubriceren en prijzen van de aangeboden boeken en platen. Alleen datgene wat kwalitatief goed is, wordt aangeboden.

Voor het eerst wordt de boeken- en platenbeurs dit jaar niet in de winter maar in de zomer georganiseerd. Ook anders is de locatie waar de beurs plaatsvindt. Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 vindt de 30e Boeken- en platenbeurs plaats in manege de Pijnhorst, Bremhorst 6 5491 LR Sint-Oedenrode. De openingstijden zijn zaterdag van 10.00 uur – 17.00 uur en zondag van 10.00 uur – 16.00 uur. De entree is voor volwassenen is € 2. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.


deel deze activiteit