Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Orgelconcert Smitsorgel

zaterdag 7 augustus 2021 15:30

Kent u de heren: Rien, Ton, Loek en Frits? Nee, u kent ze niet? Frans wel. Frans kent ze alle vier en hij wil ze graag aan u voorstellen. Daarvoor moet u dan wel op zaterdag 7 augustus om 15.30u. naar Frans toe komen. U hoeft daar niet ver voor weg hoor en u krijgt zeker geen last van zwarte zaterdag want Frans komt naar ons toe deze zomer. U kunt hem deze zaterdag ontmoeten in de Martinuskerk aan het Kerkplein in Sint-Oedenrode. Hij zal dan de heren Rien, Ton, Loek en Frits op een muzikale wijze aan u voorstellen.

En, degenen die een beetje bekend zijn met het notenschrift, leert hij dan tevens hoe muzikale beroemdheid te verwerven is. Maar laat ik eerst even Frans voorstellen. Frans werd in 1954 geboren in Veghel. Zijn achternaam is Bullens. Hij studeerde orgel bij Maurice Pirenne op het Brabants Conservatorium (einddiploma in 1978) en elektronische toetsen-lichte muziek op hetzelfde instituut (einddiploma in 1996). Van 1970 tot 1980 was hij als organist verbonden aan de St. Lambertuskerk in Veghel. Hij was in zijn werkzame leven als docent orgel, keyboards, piano en koorvorming verbonden aan de stichting ‘Het KunstPodium’ – Dongen, Gilze & Rijen en de stichting ‘H 19’-kunstzinnige vorming te Oosterhout. Van 1980 tot 2020 was Frans werkzaam als koorleiderorganist in de Parochie van Dongen en als zodanig verbonden aan de St. Laurentiuskerk, waar hij naast het orgelspelen ook leiding gaf aan het Gemengd koor St. Laurentius, het Jeugd- en kinderkoor van de parochie en het Gregoriaans Koor. Momenteel is hij nog koorleider aan de Basiliek van St. Jan te Oosterhout en in de parochie St. Elisabeth in Raamsdonk en Raamsdonksveer. Hij is bestuurslid van de Ned. St. Gregorius Vereniging van het bisdom Breda, bestuurslid van het Nederlands Gregoriaans Festival en adviseur van de Stichting Ludens en de Stichting MattheusPassie, beiden in Oosterhout. Bij gelegenheid is Frans Bullens ook concerterend organist, componist en bewerker van veel instrumentale en vocale
(kerk-)muziek.

Wat dit allemaal met Rien, Ton, Loek en Frits te maken heeft? Het antwoord op deze vraag krijgt u van Frans zelf dus. Kom daarvoor naar zijn orgelconcert dat Frans zaterdag 7 augustus verzorgt. Het concert in de Martinuskerk (Sint-Oedenrode centrum) is gratis toegankelijk en begint om 15.30u.