Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

BIN-afdeling Nijnsel geeft uitleg

zaterdag 29 februari 2020 9:00 tot 12:00

Stichting Buurt Informatie Netwerk Meierijstad – kortweg BIN Meierijstad – is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en gemeente met als doelstelling de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te verbeteren. Tegenwoordig is er ook een tak van deze organisatie in Nijnsel. Daarbij zijn acht Nijnselaren aangesloten onder de leiding van Ad Kelders. Aanstaande zaterdag geven ze extra informatie aan hun dorpsgenoten.

Dat doen ze van 10.00 tot 12.00 uur bij de papiercontainer bij de Nijnselse basisschool. Om de veiligheid en leefbaarheid in de wijk te vergroten is het nodig dat de politie en gemeente haar werk optimaal doet. Wijkbewoners kunnen daarbij helpen door lid te worden van BIN Meierijstad. Doordat BIN-leden, de politie en de gemeente op een eenvoudige manier informatie met elkaar uitwisselen kan er gericht worden gewerkt aan de veiligheid en leefbaarheid. Zo vermindert de criminaliteit en worden wijkbewoners bij het werk van de politie en gemeente betrokken. BIN Meierijstad draagt dus bij aan een fijnere en veiligere buurt!

Burgers kunnen helpen door bezittingen goed af te sluiten of op te bergen, melden bij de politie wanneer u iets vreemds ziet, onveilige situaties zoals kapotte straatlantaarns melden bij de gemeente. Maar er is meer: praat eens met uw buren over veiligheid, zet een whatsappgroep op voor je straat/buurt. BIN helpt daarbij, maar u kunt BIN ook helpen. Loop gewoon eens een rondje met ze mee en allerlei suggesties zijn welkom. Zaterdag staat BIN Meierijstad afdeling Nijnsel met koffie en thee voor u klaar om extra informatie te geven. U bent van harte welkom!