Logo mooirooi.nl
 • Alles
 • (3)
  Theater
 • (2)
  Muziek
 • (5)
  Film
 • (173)
  Evenement
 • (5)
  Natuur
 • (7)
  Overig
 • (3)
  Verenigingsactiviteit
 • (1)
  Inloop-Opendag

'Het Brabantse Bekenlandschap vertelt'

maandag 27 januari 19:00 uur

Foto: Henri van Hoorn

Meierijstad / Sint-Oedenrode - Volgend jaar komt de Landschapstriënnale 2020 (LT2020) naar onze regio. Een jaar lang staan dan de Brabantse beekdalen in de schijnwerpers.

Want wie een Brabants landschap beschrijft, kan niet om water heen. Tussen en in de Brabantse steden kom je water tegen in beken, stroompjes en vennen. Samen met de waterschappen De Dommel, Aa & Maas en de Brabantse Delta geeft de gemeente Meierijstad het Brabantse bekenlandschap de aandacht die het verdient. Van januari tot en met september 2020 vinden daarvoor allerlei activiteiten plaats in de beekdalen.

27 januari bijeenkomst 'Het Brabantse Bekenlandschap vertelt'

Voor inwoners, ondernemers, fotografen, IVN-leden, theatermakers, kano-verhuurders, kunstenaars, schatgravers, wandelaars, fietsers, vrijwilligers, leden van de Heemkundekring is er op 27 januari een bijeenkomst. Iedereen die ook zo van het beeklandschap geniet, is van harte welkom op maandagavond vanaf 19.00 uur bij de Helden van Kien in Sint-Oedenrode. De aanwezigen kunnen daar hun mooiste verhaal over die ene Brabantse plek en hun ideeën en initiatieven voor 2020, het jaar van de Landschapstriënnale, met elkaar delen. Rolf Vonk van Erfgoed Brabant zet die avond de toon met een meeslepend verhaal over de onzichtbare kracht van water.

Over de LT2020

De Landschapstriënnale is een landschapsfestival voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is. Elke drie jaar wordt het ergens in Nederland georganiseerd. In 2020 is het Brabantse landschap het decor van de vijfde Triënnale. De ruggengraat van de LT2020 wordt gevormd een 'landschapsestafette' langs tien concrete locaties in en rond het Van Gogh Nationaal Park. Eén ervan is het Brabantse bekengebied. De LT2020 kan inwoners, ondernemers, onderwijs, bestuurders en toeristen nog meer bewust maken van het belang en de waarde van het landschap.


deel deze activiteit

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!