• Alles
  • (32)
    Evenement
  • (1)
    Inloop-Opendag

Concert OpMaat: Ben van den Biggelaar en Jazzkids

zondag 8 december 11:30 uur

De nieuwe concertreeks Podium OpMaat van het Roois Kultuur Kontakt geeft zowel talentvolle jongeren als gevorderde amateurs een podium. Beide categorieën komen zondag 8 december aan bod in het koffieconcert op kasteel Henkenshage.

Wie het in Sint-Oedenrode over trombone heeft, kan niet om Ben van den Biggelaar heen. Hij is als trombonist verbonden aan de Philips Harmonie en Maxiband Timeless, maar ook veel andere harmonieën of gezelschappen weten Ben te vinden als ze een trombonist zoeken. Zijn passie voor de koperinstrumenten brengt hij ook over op anderen. Daardoor is een mooi ensemble ontstaan dat tijdens het Podium OpMaatconcert zeer gevarieerde muziekstijlen zal laten horen: van Händel tot Gerschwin en van de muziek uit Game of Thrones tot een medley uit Pirates of the Caribbean.

Wie eenmaal de Jazzkids heeft gehoord, weet dat bij hen talent en plezier in muziek maken hand in hand gaan. De bezetting put voor een groot gedeelte uit de talentenklas van Phoenixcultuur en de leeftijd zit tussen de 11 en 15 jaar. De leiding is in handen van de bevlogen docent Jo Hennen. Hij geeft de muzikanten geen kant-en-klare arrangementen, maar ze bepalen samen hoe de muziek vorm krijgt, waarbij veel ruimte is voor improvisatie.

Jules Terken (22) speelt vier jaar piano bij Ruud Bouman. Hij brengt twee walsen ten gehore uit de film Harry Potter and the Goblet of Fire.

Omdat Kerst in het verschiet ligt, voegt de 14-jarige Eva Lathouwers nog een Kerstsausje aan het concert toe door het lied 'Have yourself a merry little christmas' te zingen. Eva heeft zangles bij Phoenix cultuur en zingt ook in de band Happier. Ze zal op de piano worden begeleid door haar moeder Brechje van den Brand.

Het concert begint op zondagochtend 8 december om 11.30 uur in kasteel Henkenshage. Kaarten à € 7,50 inclusief een kop koffie of thee in de pauze zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor, Bruna boekhandel en aan de kassa. Tot 18 jaar is de prijs € 3,-. Reserveren is mogelijk via het e-mailadres opmaat@rooiskultuurkontakt.nl.


deel deze activiteit