• Alles
  • (31)
    Evenement
  • (1)
    Inloop-Opendag

Avond van het licht

vrijdag 8 november 19:00 uur

Foto:

Sint-Oedenrode - Op 2 november wordt over de hele wereld het feest van Allerzielen gevierd. Op de dag van Allerzielen worden alle mensen die gestorven zijn herdacht. Ook in Sint-Oedenrode wordt in de parochiekerken Allerzielen gevierd. Op Allerzielen steken mensen een kaarsje aan voor de liefste mensen die zijn heengegaan, om stil te staan en aandacht te geven aan de betekenis van hun en hun eigen leven. Het licht van een kaarsje,  symbolisch  voor troost, geborgenheid en geluk. Vorig jaar werd op Allerzielen voor een eerste keer een 'Avond van het Licht' gehouden. Honderden mensen bezochten in de avond het sfeervol verlichte kerkhof van de Hl. Martinusparochie. Meer dan vijfhonderd kaarsen werden op de graven geplaatst. De reacties van de vele mensen waren erg positief en zorgden voor de organisatie van een tweede 'Avond van het Licht'.

Op vrijdagavond 8 november is er om 19.00 uur in de Hl. Martinuskerk een herdenking rond Allerzielen. Direct na deze herdenking begint om 19.45 uur de 'Avond van het Licht' op het kerkhof. Voor deze gelegenheid is het kerkhof sfeervol verlicht en zijn er heel veel kaarsjes en fakkels. Stemmige muziek wordt verzorgd door het koor Aurora en een ensemble van koperblazers. Ook is er koffie die wordt geschonken in rouwcentrum Kuis.

Iedere bezoeker van de lichtjesavond krijgt na afloop van de herdenkingsbijeenkomst bij de hoofdingang van het kerkhof een kaars aangereikt om deze te plaatsen op het graf van een dierbare. Het kerkhof blijft deze avond tot 21.00 uur open voor ontmoeting, te luisteren naar muziek, een kop koffie te drinken in rouwcentrum Kuis of om stil in gedachten bij een dierbare overledene te zijn.  

Van harte worden alle mensen in Sint-Oedenrode uitgenodigd om aan deze 'Avond van het Licht' deel te nemen en een kaars te plaatsen op het graf van een dierbare overledene. De herdenkingsbijeenkomst in de kerk begint op vrijdag 8 november om 19.00 uur. Ook kan iedereen zich na deze bijeenkomst vanaf 19.45 uur aansluiten via de hoofdingang van het kerkhof. Iedereen is van harte uitgenodigd!


deel deze activiteit