• Alles
  • (33)
    Evenement
  • (1)
    Inloop-Opendag

Het verhaal van zuster Koos van Schaïk

donderdag 19 september 9:00 uur

Foto:

Sint-Oedenrode - Op dinsdag 17 en donderdag 19 september komen leerlingen van een aantal Rooise basisscholen naar woonzorgcentrum Odendael om met ouderen in gesprek te gaan over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Onderdeel van het programma is een voorstelling van 20 minuten over de ervaringen van Rode Kruiszuster Koos van Schaïk, nagespeeld door een re-enactmentgroep met de originele voertuigen, kleding en materialen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was op de plek waar nu Odendael staat een noodhospitaal ingericht in de kleuterschool en het Odagesticht. Zuster Koos van Schaïk werkte daar op de Rode Kruispost tijdens de Bevrijdingsdagen van Sint-Oedenrode. Ze heeft haar herinneringen opgeschreven in haar boek "Vriend en vijand – de oorlogsdagboeken van Koos van Schaïk". Iedereen is welkom om de korte voorstelling bij te wonen. De speeltijden zijn:

Dinsdag 17 september 9.00 uur en 10.45 uur. Donderdag 19 september 9.00 uur en 10.45 uur Locatie: Woonzorgcentrum Odendael, Odendael 1, 5492CT Sint-Oedenrode. Meer informatie: Ria van Kuijk ria.tonny@hetnet.nl. Zie ook https://www.cultuurkade.nl/aanbod/688/omg-dilemmas-van-zuster-koos-van-schakdeel deze activiteit