Afbeelding

Arabian Horse Weekend

zondag 27 mei 2018 10:00

Sint-Oedenrode - Voor de vijftiende keer wordt dit inmiddels internationaal bekend staande evenement georganiseerd in Sint-Oedenrode. Wederom komen er rond de 250 Arabische Volbloedpaarden naar Sint-Oedenrode om te strijden om de diverse kampioenschapstitels en uiteraard de Best in Show.

Wat eens begon als een regionale show met veertig Nederlandse inschrijvingen is uitgegroeid naar een gerespecteerd Internationaal evenement met inschrijvingen uit vele landen. Zoals de meeste Europese landen, ook vanuit Engeland en Denemarken. Vanuit het Midden Oosten komen er paarden uit Kuwait, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Tevens uit Egypte en … zeer bijzonder, uit Pakistan.
Vorig jaar is de show live uitgezonden en te bekijken geweest via een livestream kanaal wereldwijd. Een zakenman uit Pakistan heeft de show via internet gezien en was dermate gecharmeerd van de show dat hij contact heeft gezocht met de organisatie en aanwezig wilde zijn met paarden en een gezelschap. Naast Arabische Volbloeds op stal, bezit hij ook Friezen en KWPN paarden. Hij vindt de bloedlijnen van de Arabische Volbloed, die terug gaan tot ver voor de Christelijke jaartelling, dermate interessant, dat hij ook voor dit paardenras heeft gekozen. De evolutie heeft er voor gezorgd dat dit ras kan overleven in zware omstandigheden (woestijn) en is door de jaren heen gebruikt als oorlogspaard.
De Arabische Volbloed is een niet al te groot paard met een enorm uithoudingsvermogen, snel wendbaar, sterk, snel en sober en ligt ten grondslag aan de meeste huidige paardenrassen. Op zaterdag 26 mei wordt rustig begonnen met de jeugd en amateurs die hun paard voorbrengen aan de hand en onder het zadel.
Om 15.00 uur start een gecombineerde Nationale- en Internationale show waarbij de paarden worden voor gebracht door - meestal - professionele handlers. Dit jaar zijn er erg veel jaarlingen ingeschreven. De prachtige ruime omgeving van manege de Pijnhorst zorgt ervoor dat hier op een rustige wijze ervaring en vertrouwen kan worden opgebouwd voordat het seizoen aan het einde van het jaar eindigt met de wereldkampioenschappen in Parijs.
De meeste trainingstallen zijn vooral gesitueerd in België, Duitsland en Engeland. Hier staan de paarden dan ook uit verre landen. Enkele maanden geleden zijn die met het vliegtuig gearriveerd en na een quarantaine periode in training gegaan met als doel om op de show te strijden om de titels.
Op zondagochtend 27 mei wordt verder gegaan met de show. Er staat een team van juryleden, afkomstig uit Australië, Israël, Italië, België, Polen en Nederland om de prijswinnaars te plaatsen. De show is gratis toegankelijk en via de A50 makkelijk te bereiken via de navigatie: de Paardenbloem in Sint-Oedenrode. Graag tot ziens op dit uniek evenement. Voor meer informatie en indrukken: www.arabianhorseweekend.nl