Afbeelding

Openluchtvoorstelling Roois theater

vrijdag 15 september 2017 19:00

Sint-Oedenrode - 't Roois Theater verhuist dit jaar naar Mexico. Na het grote succes van vorig jaar met het maffiastuk "The Godmother", neemt de toneelgroep je nu mee naar Burrito, waar schurken en helden elkaar bestrijden. Op 15, 16,  22 en 23 september 2017 waan je je echt in de hitte met cactussen, sombrero's, tequila en Mexicaanse muziek.

In het gloednieuwe komische stuk Z. strijdt de mysterieuze supergespierde Zorro tegen al het onrecht in zijn dorp. Samen met Knollos en Kontos, zijn stand-up comedian-in-wording paard, neemt hij het onder andere op tegen de luie en arrogante legercommandant. Laatstgenoemde gooit kinderen in de put, perst het publiek af en zuipt al het geld op dat eigenlijk voor de AOW van de ouderen in het dorp is bedoeld. Kortom: tijd dat Zorro in actie komt!

De parodie op Zorro is een hilarisch stuk vol, al dan niet, flauwe grappen. We zien een rustige en sukkelige man telkens veranderen in zijn stoere alter ego Zorro. De sukkelige man, die houdt van het tokkelen op zijn gitaartje, wordt uitgehuwelijkt met zijn –op z'n zachtst gezegd - niet zo aantrekkelijke nichtje. Dat komt hem niet zo goed uit, want eigenlijk is hij verliefd op de knappe barvrouw van het dorp. Dat zorgt voor ongemakkelijke en hilarische momenten.
Lukt het Zorro om zijn geheime identiteit te bewaren? Krijgt hij alle onschuldigen van het dorp gered? Komt het goed met met zijn liefdesleven? En wat doen Sinterklaas, Batman en Robin Hood in godsnaam in dit stuk? Allemaal vragen die worden beantwoord in de voorstelling Z.

De regie is al voor het derde jaar op rij in handen van Harrie van den Brand en de teksten zijn voorzien met Brabantse en Rooise humor door Pauline Verstraten en Emile Kalmann. Ook dit jaar wordt het stuk weer in de buitenlucht opgevoerd waar een spectaculair podium de spelers naar grote hoogte zal brengen. Meer informatie over het stuk kan gevonden worden op www.rooistheater.com, de Facebook-pagina "Rooistheater Sint Oedenrode" en later in deze krant.
We zien jullie graag in september!