SBC maakt Nijnsel illusie armer

Nijnsel - Nijnsel voelde zich in eerste instantie niet kansloos tegen kampioenspretendent en buurman SBC. De geelblauwen deden de afgelopen maanden goede zaken en tegen SBC zijn in het verleden regelmatig goede resultaten behaald. Maar resultaten uit het verleden…… En de gastheren misten zaterdag maar liefst drie vaste basiskrachten.

Den Eimbert Arena was goed gevuld ondanks de apocalyptische weersomstandigheden die de wedstrijd in de eerste helft teisterden. De scheidsrechter uit Dordrecht was niet al te vroeg omdat hij eerst een tijdje op de tennisbaan had rondgelopen. De volgende keer gewoon Sportlaan 1 intypen.
Na vier minuten ging het voor de thuisploeg al fout; een mooie voorzet van rechts van Sander van Egmond werd in de rechterhoek gekruld door Joost van Heck. Dus een wel heel snelle 0-1. De volgende vijftien minuten miste de thuisploeg de noodzakelijke grinta om de rollen om te keren maar daarna kwam Nijnsel beter in haar spel. Dit leidde zelfs tot enkele kansen en kansjes. In de 33e minuut een ferme kopbal van het goed geboetseerde hoofd van Rick van der Vleuten die echter de juiste richting miste. En het moet gezegd, de jonge doelman van de gasten gaf geen krimp, hij stond zelfverzekerd te keepen.
Na de alom gewaardeerde Moringa Oliefera thee van Jacob Hooy begon Nijnsel opnieuw voortvarend aan de tweede helft. Een 0-1 stand is niet onoverkomelijk. Arjan van Zutphen kwam in de 65e minuut vrij voor de Sonse keeper maar de bal was een prooi voor het parkeerterrein. Een kleine tien minuten later viel het doek voor de thuisploeg; opnieuw slalomde de nauwelijks af te stoppen Sander Egmond door de Nijnselse achterhoede, plantte de voorzet op het hoofd van een medespeler die met een sfeervol kopballetje doel trof, 0-2. Daarmee was het Nijnselse verzet definitief gebroken. Invaller doelman Roy van Kessel kreeg het daarna nog druk maar hij kweet zich de hele wedstrijd uitstekend van zijn taak. Twee minuten later de 0-3. Een misverstand achterin en jawel, de heer Van Egmond, was er als de (scharrel)kippen bij en stoomde op richting doel en sportief als hij is schoof hij de bal nog even naar rechts waar de bal voor het intikken was. 0-3, over en sluiten.
En zo begon de Goede Week voor Nijnsel minder goed, maar de nederlaag was natuurlijk wel enigszins ingecalculeerd. SBC wordt 21 of 28 april kampioen. Meer informatie over de kampioensreceptie volgt binnenkort.