Een spelsituatie uit de wedstrijd van Attaque 2.
Een spelsituatie uit de wedstrijd van Attaque 2.

Attaque herstelt zich met kleine zege tegen hekkensluiter

Sport

Sint-Oedenrode - Na de stevige nederlaag van vorige week, was het tijd voor Attaque 1 om zich te revancheren. Dit moest gebeuren tegen hekkensluiter Veldhoven 6. Aan het einde van de avond stond er een kleine overwinning op het bord.

Voor de Rooienaren speelde Nick van Galen voor de eerste keer dit seizoen. Hij liet zich direct gelden door het eerste punt op het bord te zetten. Niels Braams probeerde de stand op 0-2 te zetten, maar het spel van de tegenstander bleek wat te lastig voor hem. Job van Galen was als derde aan de beurt, maar wist zijn eerste partij ook niet te winnen. De achterstand werd vervolgens direct omgedraaid door een overwinning in het dubbelspel en de tweede winstpartij van Nick.

De zesde en zevende partij van de avond gingen over de maximale lengte, en werden ook netjes verdeeld. Niels wist te winnen, Job net niet. Veldhoven trok in partij acht de stand weer gelijk. Nick beloonde zijn prima avond met een derde overwinning in evenveel wedstrijden. Het was aan Niels om de avond winnend af te sluiten, en dat lukte hem.

De ontmoeting eindigde hiermee in een 4-6 overwinning voor de Rooise ploeg, waarmee ze hun plek in de middenmoot vast weten te houden. Met 25 punten in vijf wedstrijden doet de ploeg het uitstekend, al zijn de verschillen nog relatief klein.

Attaque 2 lijdt onnodige nederlaag in Tilburg
De mannen van Attaque 2 zijn verzeild in een spannende poule. Het team stond voor de vijfde speelronde op een vierde plek, met zowel uitzicht op de koppositie als het gevaar van de degradatiezone. Het was dus ook van belang om een goed resultaat neer te zetten tegen LUTO 3, dat de tweede plek in handen had, met een punt meer dan de Rooienaren.

Het bleek echter een mindere avond te worden voor de mannen: Robert Wielink begon nog goed, met een overwinning in vijf games. Daarna was het echter LUTO, dat met vijf partijen op rij aan de haal ging. Veel van deze partijen waren spannend; het niveau zat dicht bij elkaar. Stefan wist het tweede punt vrijdagavond binnen te halen met een relatief eenvoudige overwinning. Jos daarentegen, had moeite met het spel van de Tilburgers en bleef achter zonder overwinningen.

Robert speelde wel uitstekend en won partij negen van de avond, waarmee hij zelf op twee uit drie terecht kwam. Een nederlaag was inmiddels onafwendbaar, maar een 6-4 nederlaag zou niet slecht zijn, gezien de start van de avond. Hier werd ook op gerekend, Stefan speelde tegen een op papier duidelijk mindere tegenstander. Hij kwam ook met 2-0 in games voor, maar zag zijn tegenstander terugkomen. De laatste game eindigde in 14-12, maar helaas voor Attaque was het de tegenstander die won. Hierdoor was de eindstand 7-3, een onnodige nederlaag, die de opmars van Attaque 2 stopt, waardoor er tijdelijk weer vooral naar beneden gekeken zal moeten worden.

Attaque 3 verliest topper in Aarle-Rixtel
Attaque 3 kent een prima seizoen en staat op de tweede plek. Tegenstander in speelronde vijf was ATTC ’77 8, de koploper en gedoodverfde titelfavoriet. De machtsverhoudingen werden aan het begin van de avond al duidelijk: voor Attaque was het zaak om zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Dat lukte Jori van Falier bijna tijdens zijn eerste partij, maar hij zag de beslissende game met 14-12 verloren gaan. Vervolgens kwam er een reeks partijen waarin de Rooienaren niet veel te zeggen hadden. Halverwege de avond was het 5-0 voor de ploeg uit Aarle-Rixtel, en een afstraffing leek in de maak. Het lukte de Rooienaren om dit af te wenden, Dirk Schoo haalde de hatelijke nul van het bord en wist ook zijn laatste partij van de avond te winnen. Iroy van Driel ging duidelijk minder goed deze avond, won nog bijna zijn tweede partij, maar zag deze met minimale cijfers verloren gaan.

Dit alles resulteerde in een 8-2 nederlaag voor de Rooienaren. Aan een mogelijk kampioenschap hoeft inmiddels niet meer gedacht te worden, maar de tweede plek is nog altijd in handen en kan de komende weken weer steviger vastgepakt worden.